Home Region SLADOLED ‘ZARAŽEN’ KORONOM! Da, dobro ste pročitali!

SLADOLED ‘ZARAŽEN’ KORONOM! Da, dobro ste pročitali!

73
0

SLADOLED ‘ZARAŽEN’ KORONOM! Da, dobro ste pročitali!

U Kini je utvrđeno da je jedan sladoled kontaminiran kovidom-19, nakon što su tri uzorka pozitivna na korona virusa. Zdravstveni zvaničnici u severnoj kineskoj opštini Tijandžin sada tragaju za ljudima koji su možda bili u kontaktu sa serijom proizvoda prehrambene kompanije “Tianjin Daqiaodao”.

Inicijalna epidemiološka ispitivanja pokazuju da je kompanija proizvela seriju sladoleda koristeći sirovine, uključujući mleko u prahu uvedeno sa Novog Zelanda i surutku u prahu uvezenu iz Ukrajine, prenosi “Sky News”. Doktor Stifen Frifin, virolog sa Univerziteta u Lidsu, rekao je da je malo verovatno da je ovo razlog za paniku.

– Verovatno je ovo došlo od neke osobe, i ne poznavajući detalje, mislim da je ovo jedinstven slučaj – rekao je on.

– Naravno, bilo koji nivo kontaminacije nije prihvatljiv i uvek predstavlja razlog za zabrinutost, ali šanse su da je to rezultat problema sa proizvodnim pogonom i potencijalnom higijenom u fabrici – dodao je.

Objasnio je da hladna temperatura na kojoj se čuvao sladoled i činjenica da sadrži masnoću može objasniti zašto je virus preživeo na uzetim uzorcima, ali sugeriše da ne bi trebalo stvarati uzbunu.

– Verovatno ne treba da paničimo da će svaki sladoled iznenada da bude kontaminiran korona virusom – rekao je.

Zaposleni u kompaniji, njih 1.662, sada su u karantinu i sprovode se analize. Zvaničnici su objavili da je kompanija proizvela 4.836 kutija kontaminiranog sladoleda, od čega je 2.089 zapečaćeno u skladištu. Ukupno je 937 kutija, od 2.747 koje su dospele na tržište, bilo u Tijandžinu, prodato je njih 65. Svi koji su kupili proizvod trebalo bi da prate stanje. (Espreso.rs/Telegraf.rs)

Previous articleAngelina Jolie: Zaplakala sam dva puta javno, jednom zbog majke, drugi put zbog Bosne…
Next articleHITNO! STRUKA UPOZORILA NA JOŠ JEDAN SIMPTOM KORONE: Obratite pažnju na jezik!