Home Zdravlje Zbog ove navike se gomila salo na stomaku: Većina žena nesvjesno pravi...

Zbog ove navike se gomila salo na stomaku: Većina žena nesvjesno pravi ovu grešku cijelog života!

108
0

Zbog ove navike se gomila salo na stomaku: Većina žena nesvjesno pravi ovu grešku cijelog života!

Istraživanje pokazalo zašto nikako ne uspijevamo da se oslobodim sala sa stomaka. Ako mislite da radite sve kako treba, a kilogrami nikako da spadnu, evo šta je razlog. Prije nego što za to okrivite lošu genetiku, pročitajte ovaj tekst.

Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja preskače prvi obrok u toku dana, odmah to promenite. Novo istraživanje potvrdilo je ono o čemu se već duže vrijeme govori – da je doručak najvažniji obrok.

Naučnici su analizirali više od 65.000 žena u periodu od tri godine, pažljivo motreći na to da li doručkuju i koliko često, a jedna četvrtina njih je prijavila da doručkuje svakog dana bez izuzetka. Studija je pokazala da je tjelesna težina žena koje doručkuju bila za sedam odsto manja nego kod onih koje preskaču jutarnji obrok.

“Redovno doručkovanje možda je najvažnija karika u telesnoj težini”, zaključili su autori studije.

Ovu teoriju podržali su mnogi stručnjaci, koji smatraju da je najbolje jesti u prvih sat vremena nakon buđenja, kako bi se nivo energije održao tokom čitavog jutra i kako bi se metabolizam pokrenuo. Na ovaj način potrošnja kalorija je veća. Kada preskočite doručak, telo skladišti masne naslage i sporije ih troši, što rezultira viškom kilograma.

Najbolj izbor su, sugerišu nutricionisti, proteini. Idealan obrok se sastoji od kajgane, integralnog hljeba i kiselog mlijeka. Uvijek birajte kiselo mlijeko, a ne jogurt, jer se u njemu nalazi i brašno, što nepovoljno utiče na kilažu i digestivni trakt. (stil.kurir.rs)

Previous articleDraško Stanivuković se oglasio iz GRTALICE – Evo šta je napisao…
Next articleGENIJALNO: Jednostavan trik za otvaranje zaleđenih vrata, dobro je znati!