Home Uncategorized Meteorolog Nedim Slavić najavio ledene dane: Biće 20 stepeni ispod nule!

Meteorolog Nedim Slavić najavio ledene dane: Biće 20 stepeni ispod nule!

71
0

Meteorolog Nedim Slavić najavio ledene dane: Biće 20 stepeni ispod nule!

Meteorolog Nedim Sladić kazao je da su pred nama “ledeni dani” i najhladniji period ove godine.

“Pred nama su “ledeni dani”. To su dani u kojima i tokom najtoplijeg perioda temperature ne prelaze nulu. Očekuje se da će biti i još hladnije naročito prema kraju sedmice”, kazao je Sladić za N1.

“Već neke stvari možemo nagovijestiti, nad našim područjem će se tokom srijede krenuti spuštati hladnija masa, usljed čega će u četvrtak biti i padavina”.

Kada je riječ o najhladnijim danima, oni će biti:

“Najhladniji dani su nedjelja i ponedjeljak, na planinama će biti i do minus 20. Vedrina neba, vjetar i svježina – tri faktora koja su ključna za intenzitet hladnoće u ovim danima”.

Sladić dodaje da ipak neće biti hladniji period sličan onom 2017.

“Ne bit trebalo biti problema sa temperaturama koje bi se spuštale i do minus 20. Ovaj hladni prodor koji očekujemo svakako će donijeti hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka, ali neće biti dosta vedrijih noći kao 2017.

Ledena kiša se kod nas trenutno ne očekuje, pomjerena je prema Srbiji i Crnoj Gori u nastavku dana i sutra”. ekskluziva.ba/N1

Previous articleCecina fotka iz prošlosti oduševila sve: Nasmijana pozira sa popularnom koleginicom, a stajling joj je i tad bio top! (Foto)
Next articleAna Sević se pohvalila savršenom figurom samo mjesec dana poslije porođaja!