Home Zdravlje SVAKOG JUTRA BI TREBALO DA URADITE OVIH PET STVARI: Detoks čitavog organizma...

SVAKOG JUTRA BI TREBALO DA URADITE OVIH PET STVARI: Detoks čitavog organizma je ZAGARANTOVAN!

191
0

SVAKOG JUTRA BI TREBALO DA URADITE OVIH PET STVARI: Detoks čitavog organizma je ZAGARANTOVAN!

Zdrava ishrana i više voća i povrća je ono što će vam savetovati svaki lekar i dijetetičar, a to su i recepti za lepotu. Međutim, ono što često ostaje zapostavljeno jesu mali detoks rituali za koje nekako nikad “nemamo dovoljno vremena”.

Ove rituale trebali bismo primenjivati dugoročno i dosledno. Jer, upravo je upornost i redovnost u zdravim ritualima ono što prija organizmu. Donosimo 5 stvari koje bismo trebali činiti svakog jutra. Protrljajte lice, vrat i uši dlanovima Energetsko buđenje je nešto čemo ne pridajemo značaj jer jurimo na zvuk alarma i uvek brinemo da ćemo zakasniti. Promijenite to.

Čim se probudite, možete blago protrljati dlan o dlan i tako ih malo razmrdate i zagrijete. Zatim nježno protrljajte lice, vrhovima prstiju pređite preko obrva nekoliko puta, pa nastavite dlanovima od brade ka ušima, preko obraza i zatim istrljajte ovlaš ušne školjke. Popijte mlaki napitak po izboru Mnogi vole da popiju čašu mlake vode sa sokom od limuna, a drugi ga ne vole i piju ovo na silu.

Poslušajte svoj organizam i izaberite čaj, biljno mleko ili proteinski napitak, ali pazite da bude mlak i pijte polako. Istrljajte telo prije oblačenja Najbolje je da koristite nježnu četku od prirodnog materijala. Ne mora ovo da traje predugo, ali je važno da se koža stimuliše, a cirkulacija krvi i limfe podstakne. Hodajte napolju barem 10 minuta Ako imate kuću sa dvorištem, verovatno ćete iskoristiti ovo vreme i da nešto uradite, možda prostrete ili pokupite veš, donesete nešto iz bašte ili se poigrate sa kućnim ljubimcima. Potrudite se da se što više razmrdate, svjesno se sagnite malo jače, istegnite malo više, potrčite malo brže.

Ako nemate dvorište, izađite na terasu i uradite par vežbi istezanja. Ako nemate terasu, otvorite širom prozor, po mogućnosti onaj na suncu i duboko dišite uz lake vežbe. Nemojte jesti dok ne ogladnite Mnogi naglašavaju važnost jutarnjeg obroka, ali doručak treba da bude u vreme koje najviše odgovara vašem organizmu. Najbolje bi bilo da idete u toalet i tek onda doručkujete. Takođe, birajte obavezno voće ili povrće. (Espreso.rs / Klix.ba)

Previous articlePRVI SIMPTOM RAKA DEBELOG CREVA: Od ovog sve kreće, NIKAKO NIJE DOBRO ako primetite ovakvu promenu u STOLICI!
Next article(VIDEO) VOZAČI NA MILOŠU VELIKOM U ŠOKU! NEVEROVATNA SCENA KOD ČAČKA: Muškarac LEŽI nasred auto-puta dok automobili jure oko njega…