Home Region SLOVENAČKI POLICAJCI POČINJU ŠTRAJK: Moguće gužve na granici, najavili da će štrajk...

SLOVENAČKI POLICAJCI POČINJU ŠTRAJK: Moguće gužve na granici, najavili da će štrajk potrajati!

67
0

SLOVENAČKI POLICAJCI POČINJU ŠTRAJK: Moguće gužve na granici, najavili da će štrajk potrajati!

Slovenačka policija sutra će početi “beli” štrajk koji bi mogao da se odrazi na odvijanje prometa na graničnim prelazima sa Hrvatskom, objavio je danas Policijski sindikat Slovenije (PSS) Štrajk počinje u 7 sati ujutru i trajaće do opoziva, dodao je PSS.

Sindikalci su nezadovoljni jer nije realizovan dogovor sa bivšom vladom po kojem je nekim kategorijama policijskih službenika trebalo da se podigne plata, prenela je Hina. U PSS tvrde da je sadašnja vlada poništila taj dogovor zakonom donetim u septembru ove godine, bez konsultacija sa sindikatom.

“S obzirom na zakonske restrikcije za štrajk policijskih radnika i trenutne epidemiološke prilike, moramo biti svesni da će štrajk dugo potrajati i da moramo da se pobrinemo za svoje zdravlje”, poručio je PSS.

Slovenački mediji navode kako se očekuje da će se štrajku pridružiti oko pet hiljada policijskih službenika. U štrajku neće učestvovati manji konkurentski sindikat, Sindikat policije Slovenije. kurir.rs

Previous articleTUGA DO NEBA! Otac troje dece na aerodromu saznao da mu je cela porodica poginula u padu indonežanskog aviona!
Next articlePREPOZNAJETE LI SRPSKU PJEVAČICU SA SLIKE: Danas je popularna članica žirija ZVEZDA GRANDA, ZNATE LI KO JE ONA?