Home Zdravlje PRVI SIMPTOM RAKA DEBELOG CREVA: Od ovog sve kreće, NIKAKO NIJE DOBRO...

PRVI SIMPTOM RAKA DEBELOG CREVA: Od ovog sve kreće, NIKAKO NIJE DOBRO ako primetite ovakvu promenu u STOLICI!

493
0

PRVI SIMPTOM RAKA DEBELOG CREVA: Od ovog sve kreće, NIKAKO NIJE DOBRO ako primetite ovakvu promenu u STOLICI!

Karcinom debelog creva je čest kod muškaraca starijih od 50 godina, a kod žena se ređe javlja. Ovo je jedan od retkih obrazaca u razvoju ove bolesti – možemo reći samo da su smrtnost kod slučajeva kasne dijagnoze kolorektalnog karcinoma vrlo česti. A sve zbog toga jer je ovu bolest teško otkriti u prvim fazama razvoja.

Simptomi koje ne smete da zanemarite:

Karcinom debelog creva prate niz nespecifičnih simptoma, pa na njih morate da obratite posebnu pažnju.

1. Neredovna ili nestabilna stolica – To znači da se stolica može promeniti nekoliko puta u kratkom vremenu. Zatvor prelazi u proliv u roku od 24 sata i obrnuto. Ovo takođe može biti znak problema sa metabolizmom, ali najbolje je da konsultujete lekara i uverite se da tu nema ništa ozbiljno.

2. Neprijatnost tokom pražnjenja – U ranim fazama nema boli samo neprijatnost. Što bolest napreduje, bol se povećava i teže vam je da idete u toalet.

3. Lažni nagoni za pražnjenjem – Obično su mali ili bezbolni i uzrokovani su prekomernim rastezanjem crevnih zidova od strane tumora.

4. Tenezmi – Ovo je slično lažnim porivima za pražnjenjem, ali bolnije. To je grč mišićnog creva, koji se javlja sa napredovanjem bolesti.

5. Sluzavi ili krvavi iscedak – Alarmatan simptom, karakterističan ne samo za rak, već i za manje opasne patologije. Ali u svakom slučaju, ovo je patološki iscedak – potrebno je obratiti veliku pažnju na to. Obavezno se konsultujte sa ljekarom i nikako ne koristite bilo kakvu terapiju bez dogovora sa doktorom, piše Econet.ru (Espreso.rs / Stil.kurir.rs)

Previous articlePOZNATA PEVAČICA JEDVA DOČEKALA DA DOBIJE KORONU: Uživa jer ima GROZNICU I RASPADA SE, nije normalna!
Next articleSVAKOG JUTRA BI TREBALO DA URADITE OVIH PET STVARI: Detoks čitavog organizma je ZAGARANTOVAN!