Home Region PAO JE SNEG, A AKO NEMATE OVO NA KOLIMA PLATIĆETE KAZNU: Svota...

PAO JE SNEG, A AKO NEMATE OVO NA KOLIMA PLATIĆETE KAZNU: Svota novca koju treba da izdvojite nije mala!

69
0

PAO JE SNEG, A AKO NEMATE OVO NA KOLIMA PLATIĆETE KAZNU: Svota novca koju treba da izdvojite nije mala!

Zbog snežnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila sa prikolicom i poluprikolicom na delu puta kod Nove Varoši kao i kod Prijepolja, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, kao i da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Upotreba zimskih guma obavezna je od 1. novembra do 1. aprila na sva četiri točka, ako na putu ima snega, leda ili poledice. Dubina šare na gazećem sloju na pneumaticima mora biti minimum četiri milimetara.

Takođe, od 1. novembra do 1. aprila izvan naseljenih mesta obavezno je u prtljažniku imati lance ili druga sredstva za povećanje trakcije točkova. Kada je sneg na kolovozu, lanci se montiraju na pogonske točkove, i to na onim saobraćajnicama gde je označena njihova obavezna upotreba. U naseljenim mestima, vozila ne moraju biti opremljena lancima. U zimskoj opremi autobusa i teretnih vozila obavezna je još i lopata.

Kazne za neispravne gume su od 6.000 do 20.000 dinara, a za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara. Stručnjaci upozoravaju da letnje gume na temperaturi ispod sedam stepeni gube svoju najvažniju karakteristiku, dobro prijanjanje na asfalt. Takođe, njihov zaustavni put prilikom kočenja je i do dva puta duži od propisanog traga koji ostavljaju zimski pneumatici. srbijadanas.com

Previous articleDARKO NA SNIJEGU SA SINOM, A POGLEDAJTE MARINU: Evo kako se obukla, svi na planini samo u nju gledaju (FOTO)
Next articlePOZNATA PEVAČICA JEDVA DOČEKALA DA DOBIJE KORONU: Uživa jer ima GROZNICU I RASPADA SE, nije normalna!