Home Region Desetero djece izgubilo živote nakon pada aviona: Pogledajte potresne scene na aerodromu...

Desetero djece izgubilo živote nakon pada aviona: Pogledajte potresne scene na aerodromu u Indoneziji!

55
0

Desetero djece izgubilo živote nakon pada aviona: Pogledajte potresne scene na aerodromu u Indoneziji!

Brojni članovi porodica putnika počeli su se okupljati na aerodromu Pontianak Supadio, u Pontianaku u Indoneziji, nakon što je putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air koji je letio na liniji iz Jakarte ka Pontianaku pao u more.

Kako prenosi EPA, članovi porodica putnika fotografiraju imena svojih rođaka na pisku putnika na aerodromu, dok čekaju vijesti o svojim voljenima. Glasnogovornica indonezijskog Ministarstva transporta Adita Irawati saopćila je ranije da kontrolori leta ne mogu stupiti u kontakt sa posadom putničkog leta SJ182.

Resorni ministar Budi Karya Sumadi je nekoliko sati kasnije novinarima kazao da se avion srušio u more između otoka Laki i Lancang. U toj regiji sjeverno od Jakarte već je u toku opsežna potraga i pronađeni su određeni predmeti za koje se pretpostavlja da su olupine srušenog aviona.

On je kazao da su se u avionu nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece. novi.ba

Previous article(VIDEO) SNIMAK IZ PETRINJE ODUŠEVIO REGION: Nakon svih potresa VRAĆA SE NADA DA ĆE SVE BITI DOBRO!
Next articlePRAVILA PRIVLAČNOSTI: 7 stvari koje su muškarcima SE*SI na ŽENI, a veze nemaju sa SE*SOM! Dame, hvatajte beleške!