Home Region ONLAJN NASTAVA SVE DO PROLEĆA? Krizni štab razmatra odluku, SVE ZAVISI OD...

ONLAJN NASTAVA SVE DO PROLEĆA? Krizni štab razmatra odluku, SVE ZAVISI OD JEDNOG PARAMETRA!

57
0

ONLAJN NASTAVA SVE DO PROLEĆA? Krizni štab razmatra odluku, SVE ZAVISI OD JEDNOG PARAMETRA!

Stariji osnovci, odnosno učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci, najverovatnije ostaju na onlajn nastavi do proleća. Kako se navodi Srpski telegraf, Krizni štab razmatra ovu odluku, a da li će je i doneti, zavisi od broja novozaraženih koronavirusom u narednim danima. Podsetimo, raspust traje do 19. januara.

– Brojke lagano padaju, ali ne onako brzo kako smo se nadali. U narednih pet-sedam dana videćemo koliko su se poštovale preporuke da se novogodišnji i božićni praznici provedu u krugu porodice. Većina ljudi jeste poštovala preporuke, ali to ćemo tek videti po broju novoinficiranih krajem iduće nedelje – rekao je sagovornik ovog lista iz Kriznog štaba.

Kako je objasnio, među stručnjacima se lome koplja oko eventualnog popuštanja mera i povratka učenika u đačke klupe.

– Svako prerano popuštanje mera može biti opasno. U to smo se već uverili, zato su u kriznom štabu oprezni kada je u pitanju povratak đaka u školske klupe. Situacija se prati iz dana u dan i na osnovu toga se donose preporuke, pa i odluka o tome kada će i koji učenici da se vrate na nastavu u škole – dodao je član Kriznog štaba.

Na pitanje da li đaci ostaju na onlajn nastavi do kraja februara, iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nije stigao odgovor.

Školski raspust za sve učenike, koji je počeo 21. decembra, trajaće do 18. januara. Do tada, kako se nada struka, već će imati bolji pregled epidemiološke situacije, na osnovu koje će odlučiti o sudbini đaka. Stručnjaci podsećaju da deca, ukoliko se zaraze koronom, po pravilu imaju lakšu kliničku sliku. Problem je što su oni i prenosioci virusa, pa koronom mogu da zaraze starije ukućane, što može da predstavlja ozbiljan problem u inače prepunim bolnicama.

– U ovom momentu nemamo odgovor na vaše pitanje. Čekamo sednicu Kriznog štaba, po čijoj odluci ćemo postupiti – poručili su iz Ministarstva prosvete.

Podsećamo, od septembra do 25. novembra učenici su imali kombinovanu nastavu, odnosno jedne nedelje su išli u školu, a jedne su nastavu pohađali onlajn. Nakon što se epidemiološka situacija u novembru znatno pogoršala, struka je preporučila, a Vlada usvojila, meru da se od kraja novembra svi đaci potpuno prebace na onlajn nastavu. (Espreso.rs / Srpski telegraf)

Previous articleSLUČAJ KOJI JE UZNEMIRIO ČITAV REGION DOBIJA EPILOG! Isplivali novi detalji smrti osmoro mladih u vikendici!
Next articleMinistar potvrdio: Avion s 56 putnika se srušio u more, PAO NEKOLIKO MINUTA NAKON UZLIJETANJA U INDONEZIJI!