Home Region Ministar potvrdio: Avion s 56 putnika se srušio u more, PAO NEKOLIKO...

Ministar potvrdio: Avion s 56 putnika se srušio u more, PAO NEKOLIKO MINUTA NAKON UZLIJETANJA U INDONEZIJI!

79
0

Ministar potvrdio: Avion s 56 putnika se srušio u more, PAO NEKOLIKO MINUTA NAKON UZLIJETANJA U INDONEZIJI!

Putnici aviona Boing 737 vode se kao nestali nakon što je avion pao samo nekoliko minuta nakon uzlijetanja u Indoneziji. Ovu vijest potvrdio je indonezijski ministar saobraćaja, javlja RT. Budi Karja Sumadi kazao je da se avion srušio nedaleko od ostrva koje se nalazi u blizini.

Službenik spasilačke agencije Basarna kazao je da su severno od Džakarte pronađene “krhotine” koje bi mogle pripadati avionu. Avion SJY182 indonezijske avio-kompanije Srividžaja Er izgubio je kontakt sa kontrolom leta nakon što je u danas uzleteo sa aerodroma u Džakarti, zaputivši se u Pontianak, u provinciju Zapadni Kalimantan.

U njemu je, po nezvaničnim podacima, bilo 56 putnika, uključujići petoro djece i bebu, kao i šest članova posade. Prema prvim informacijama, avion je izgubio kontakt sa kontrolom samo četiri minuta nakon što je uzleteo, u 08.36 sati po našem vremenu. Letjelica je, prenose indijski mediji, 27 godina u upotrebi.

– Pratimo izvještaje o nestalom avionu u Indoneziji. Nadamo se da ćemo uskoro imati više informacija – javili su iz Flajtradara 24.

Iz avio-kompanije rekli su da će zvaničnu izjavu dati kada budu imali više podataka. TASS prenosi kinesku agenciju Sinhua, koja se poziva na lokalne medije, a koji navode da su ribari pronašli ostatke aviona u okeanu. Za to vrijeme, na društvenim mrežama šire se snimci koji pokazuju kako je za samo dvije sekunde avion pao sa visine od preko 3.000 metara na manje od 75. (Telegraf.rs)

Previous articleONLAJN NASTAVA SVE DO PROLEĆA? Krizni štab razmatra odluku, SVE ZAVISI OD JEDNOG PARAMETRA!
Next articlePogledajte skandaloznu proslavu u Banjoj Luci: Pucala iz automatske puške pa uhapšena!