Home Region PROGLAŠENO VANREDNO STANJE, novi soj korone se oteo kontroli: Oglasio se gradonačelnik...

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE, novi soj korone se oteo kontroli: Oglasio se gradonačelnik Londona, “Nestati će kreveta u bolnici”

83
0

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE, novi soj korone se oteo kontroli: Oglasio se gradonačelnik Londona, “Nestati će kreveta u bolnici”

London je proglasio veliku nepogodu zbog rizika gradskih bolnica od pretrpanosti, što je posljedica vrlo prenosivog soja koronavirusa koji se oteo kontroli diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanija ima službeno petu najveću stopu smrtnosti od covida-19 u svijetu, s više od 78.000 umrlih, dok je premijer Boris Johnson zaustavio ekonomiju te potaknuo žurniju proizvodnju cjepiva od susjednih zemalja kako bi spriječio širenje pandemije.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan, iz opozicijske Laburističke stranke, rekao je da će u glavnom gradu bolničkih kreveta nestati unutar nekoliko sljedećih tjedana jer se virus širio “izvan kontrole”.

“Proglašavamo veliku nepogodu jer je prijetnja koju ovaj virus predstavlja našem gradu dosegla kritičnu točku.”

London, koji s Parizom konkurira za status najbogatijeg europskog grada, ima preko 9 milijuna stanovnika.

Naziv “velika nepogoda” obično je rezerviran za napade ili ozbiljne nesreće, posebice one koje uzrokuju “ozbiljnu štetu, remećenje ili rizik ljudskom životu i dobrobiti, ključnim službama, okolišu ili nacionalnoj sigurnosti”. novi.ba

Previous article(VIDEO) SANJA PONOVO NA STUBU SRAMA! CEO RIJALITI JE NAPAO, A RANKOVIĆ ZAPEČATIO: Sa njom sam bio samo iz STRASTI!
Next articleCIJELA SRBIJA BRUJI O OVOJ KUĆI, OPIRE SE SVIM ZAKONIMA GRAVITACIJE, ARHITEKTURE I GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE: Znate li gdje se nalazi?