Home Region “E, KO JE SAD IZDAJNIK…”: Dragan Mektić potpuno začepio usta Miloradu Dodiku!

“E, KO JE SAD IZDAJNIK…”: Dragan Mektić potpuno začepio usta Miloradu Dodiku!

70
0

“E, KO JE SAD IZDAJNIK…”: Dragan Mektić potpuno začepio usta Miloradu Dodiku!

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić veoma je aktivan na društvenim mrežama. Tako je Mektić na Twitteru komentarisao jučerašnju izjavu Adila Osmanovića, u kojoj je otkrio da je skupa s Miloradom Dodikom svjedočio o etničkom čišćenju na prostoru bh. entiteta Republika Srpska.

„Dodik bio svjedok u Haškom tribunalu na okolnosti etničkog čišćenja Banja Luke od nesrba, u slučaju SOS, Nenad Stevandić i drugi. E sad ko je izdajnik?“, poručio je Mektić.

Podsjećamo, šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović osvrnuo se jučer na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je Banja Luka “srpski grad”, jer u njoj žive uglavnom Srbi.

“Banja Luka je bosanskohercegovački grad, grad svih njegovih stanovnika, bez obzira na etničku pripadnost. Možda Dodik i vlasti RS-a tako ne misle, ali tako je odvajkada bilo i tako ponovo mora biti. I svaki Bosanac i Hercegovac itekako ima šta da traži u Banjoj Luci, bez obzira na to šta kaže Dodik”, istakao je Osmanović.

Njegova tvrdnja da trenutno u Banjoj Luci žive samo Srbi, dodaje Osmanović, još jednom potvrđuje odsustvo elementarne pristojnosti. Uprkos sistematskom progonu, u Banjoj Luci i danas žive Bošnjaci i Hrvati i drugi, a Dodik se ponaša kao da ih nema. Prema njegovoj logici, Banja Luka ne pripada Banjalučanima čiji preci su osnovali grad i čije porodice žive tu stoljećima, samo zato što su Jevreji, Bošnjaci ili Hrvati.

“Istina je ipak da Srbi danas potpuno demografski dominiraju u Banjoj Luci, za razliku od prijeratnog stanja. Ali razlog tome je što su vlasti RS-a na čelu s Radovanom Karadžićem sistematskim nasiljem protjerale Bošnjake i Hrvate iz Banje Luke. Na koncu, u procesu protiv Radoslava Brđanina smo o tome pred Haškim tribunalom svjedočili i ja i gospodin Dodik”, navodi Osmanović.

“Predsjednik SNSD-a je, kako kaže, svjedočio o nasilništvu SOS jedinica Nenada Stevandića u Banjoj Luci, kao i o pozivima Dragana Kalinića da se nesrpsko stanovništvo fizički likvidira. Svako može pročitati presudu Brđaninu i uvjeriti se da je ona utemeljena na Dodikovim iskazima. O tome kakav je Dodik prevrtljivac dovoljno govori činjenica da je istog tog Kalinića, kojeg je ocrnio u Hagu, sada zaposlio kao svog savjetnika”, zaključuje Osmanović. (Novi.ba)

Previous articleMORAMO DA SE EVAKUIŠEMO, NAPUSTITE SVOJE DOMOVE!: Petrinja opet srušena, gradonačelnik apeluje da se OGRADI centar grada!
Next articleUBACILA JE OVO U MAŠINU ZA VEŠ I PEŠKIRI NIKAD NISU BILI BJELJI: Nije mogla da vjeruje svojim očima!