Home Region (VIDEO) SNIMAK SVIH ZEMLJOTRESA KOJI SU POGODILI HRVATSKU: Šest dana straha i...

(VIDEO) SNIMAK SVIH ZEMLJOTRESA KOJI SU POGODILI HRVATSKU: Šest dana straha i razarajuće sile prirode!

67
0

(VIDEO) SNIMAK SVIH ZEMLJOTRESA KOJI SU POGODILI HRVATSKU: Šest dana straha i razarajuće sile prirode!

EMSC je danas objavio izveštaj o zemljotresima koji su poslednjih šest dana pogodili Hrvatsku, ukupno 291

Tlo na petrinjskom području i dalje snažno podrhtava o čemu svedoče dva jaka potresa od jutros. Kako je obavestila Seizmološka služba Republike Hrvatske, seizmografi su najpre je u 4.20, zabeležili su prilično jak potres magnitude 3.5 prema Rihteru s epicentrom 2 kilometra severoistočno od Petrinje. Zatim su seizmografi u 7.49 zabeležili još snažniji potres magnitude 4.2 prema Rihteru s epicentrom kod Petrinje. Taj potres se osetio u centralnoj Hrvatskoj.

Nakon što je 29. decembra prošle godine Petrinju pogodio razorni potres magnitude 6.2 prema Rihteru seizmolozi su upozorili da se mogu očekivati brojni naknadni potresi pri čemu mnogi mogu da budu prilično jaki.

Razorni petrinjski potres jedan je od dva najjača instrumentalno zabeležena potresa koji su se dogodili na teritoriji Hrvatske od početka 20. veka, otkada počinje instrumentalno belženje potresa u Hrvatskoj. Jedino je potres kod Imotskog u prošlom veku 1942. godine bio jednake magnitude 6.2 prema Rihteru, a dogodio se na isti datum, 29. decembra.

Preliminarne analize Seizmološke službe ukazuju na stotine zemljotresa koji su se dogodili u proteklih nedelju dana.

Tako su seizmografi na Staru i Novu godinu na petrinjskom području zabeležili 150 potresa: od čega 96 zemljotresa 31. decembra i 54 potresa 1. januara. Tokom 2. i 3. janura do 9 sati na petrinjskom području seizmografi su zabeležili 87 zemljotresa: od čega 43 magnitude između 2.0 i 3.0 te dva magnitude između 3.0 i 4.0 prema Rihteru. Tokom nedelje (do 20 sati i 40 minuta) u Petrinji je zabeleženo 46 potresa, od kojih jedan magnitude između 3.0 i 4.0 prema Rihteru.

EMSC je danas objavio izveštaj o zemljotresima u Hrvatskoj u kojem se spominje da je u roku šest dana petrinjsko područje pogodilo čak 291 potres. srbijadanas.com

Previous articleLockdown do kraja januara, a možda i duže? Evo šta ce biti sa školama, prodavnicama putovanjima…
Next article(VIDEO) RASULO! NADEŽDA SKOČILA NA MILJANU I MARIJU KULIĆ: Pljušte najgore UVREDE, čuvari ih drže da se ne POTUKU!