Home Zdravlje JEDETE LI BIJELI LUK NA PRAZAN ŽELUDAC? Evo šta ste zapravo uradili,...

JEDETE LI BIJELI LUK NA PRAZAN ŽELUDAC? Evo šta ste zapravo uradili, OVO NISMO ZNALI!

66
0

JEDETE LI BIJELI LUK NA PRAZAN ŽELUDAC? Evo šta ste zapravo uradili, OVO NISMO ZNALI!

Češnjak ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno djelovanje koje se lako može usporediti s najboljim antibioticima, no što se dogodi ako ga pojedete na prazan želudac?

Učinak je mnogo jači!

Znanstvenici su potvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od “strašnog bijelog luka”.

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor.

Redovnom uporabom češnjak potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans.

U povijesti medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva češnjaka itekako su poznata. Češnjak i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da češnjak ima značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina češnjaka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, osobito raka rektuma i bubrega. novi.ba/Net.hr

Previous articleOva stvar u kući PRIZIVA SMRT, a mnogi je imaju: Odmah je bacite, SLUTI NA NESREĆU…
Next articleVIDITE LI OGROMNU ZMIJU NA SLICI: Kad su izašli u dvorište PRETRNULI OD STRAHA, JEZIVO…