STRAVIČNI DETALJI TRAGIČNE SMRTI OSMORO TINEJDŽERA: Pokušali su da izađu iz vikendice, evo gde su pronađena njihova tela!

Region

STRAVIČNI DETALJI TRAGIČNE SMRTI OSMORO TINEJDŽERA: Pokušali su da izađu iz vikendice, evo gde su pronađena njihova tela!

Nakon završene obdukcije tela nesrećno nastradalih mladića i devojaka iz Posušja, u medijima se pojavljuju novi detalji o kobnoj novogodišnjoj noći. Jedna od infromacija je da su preminuli poslednju komunikaciju mobilnim telefonima imali malo iza četiri sata, a nakon toga su, pretpostavlja se, zaspali.

Kada su istražitelji došli na mesto događaja zatekli su šest mrtvih osoba u sedećem položaju, a dva mladića ležala su na podu. Pretpostavlja se da su pokušali da izađu, ali do zaključanih vrata vikendice nisu uspeli da dođu.

Šupa iza vikendice gde se nalazio agregat, kojeg je od rodbine pozajmio jedan od preminulih, imala je dvoja vrata, jedna su bila zatvorena, a druga malo otvorena. Sav ugljenmonoksid nije mogao da izađe napolje i kada se šupa napunila verovatno je prelazio u vikendicu u kojoj se poslednji put veselila skupina mladih ljudi.

U popodnevnim satima završena je obdukcija tela osmoro nastradalih u tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja ali danas neće biti poznati rezultati obdukcije.

– Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko veštačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znaće se stvarni uzrok smrti tragično preminulih – kazao je tužilac Borislav Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna veštačenja biti završena pre ponedeljka.

Podsećamo, nesreća u kojoj je ugašeno osam mladih života dogodila se u novogodišnjoj noći u mestu Tribistovu, kod Posušja. U petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček Nove godine. Stradali su Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić svi rođeni 2001. godine. Kurir.rs/Avaz.ba