OTAC UBIO DVA SINA, ŽENU I SEBE: OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO PORODIČNOM MASAKRU NA KOSOVU!

Region

OTAC UBIO DVA SINA, ŽENU I SEBE: OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO PORODIČNOM MASAKRU NA KOSOVU!

Fitim S. (45), prije četiri dana usmrtio je svoju suprugu Bekimu S. (48) i njihova dva sina Ardita (23) i Rustema (19), a zatim izvršio samoubistvo u dvorištu porodične kuće tako što je sebi pucao u usta. Prema pisanju kosovskih medija, sumnja se da je svađa oko razvoda bračnog para Fitima i Bekime bio povod da za ubistva i samoubistva.

Ovaj zločin dogodio se 30. decembra, u selu Požaran na Kosovu, a četvoročlana porodica došla je tu za praznike. Oni su dugi niz godina živjeli u Švicarskoj. Te večeri policija je obavještena da su se čuli pucnji oko 18.00 sati, a policajci su se nedugo zatim pojavili na licu mjestu. Komšije ove porodice iz Švicarske, rekle su za tamošnje medije da je ovo veliki šok za sve njih, ali i da nikad nisu sumnjali da Fitim može tako nešto da uradi.

Uvijek je bio vrlo druželjubiv, baš kao i njegova supruga i djeca. Nikada nisam mogao da zamislim tako nešto, ovo me veoma rastužuje – rekao je komšije za švajcerski “Blick”.

Tužne vijesti obišle su takođe i društvene mreže, na kojima se prijatelji i poznanici opraštaju od članova tragično ubijene porodice.

“Neka vas Bog primi svo troje u raju”, napisano je ispod fotografije na kojoj se nalaze majka Bekima sa sinovima.

Inače, kako piše ovaj list, kosovska policija želi da sarađuje sa švicarskim vlastima kako bi se lakše razjasnile sve okolnosti zločina. Prema prvim informacijama niko iz porodice ranije nije bio poznat policiji zbog nekih prekršaja ili nasilja.

Tijela četvoro članova porodice prebačena su u Prištinu i naložena je obdukcija. hayat.ba