7 NAMIRNICA KOJE JEDEMO SVAKOG DANA MOGU DA IZAZOVU RAK?! Kad PROČITATE ovo, odmah ćete ih BATALITI!

Region

7 NAMIRNICA KOJE JEDEMO SVAKOG DANA MOGU DA IZAZOVU RAK?! Kad PROČITATE ovo, odmah ćete ih BATALITI!

U današnje vreme veoma je teško pronaći zaista zdrave proizvode na policama prodavnica. Svakodnevno je sve više i više štetnih proizvoda. Pripremili smo listu od 7 proizvoda koji na prvi pogled ne predstavljaju nikakvu opasnost, ali zapravo ih apsolutno ne bi trebalo koristiti ako ne želite da naštetite svom zdravlju!

Džemovi – Džemovi iz prodavnica su veoma štetni, sadrže moćne antioksidante koji pomažu da bobice i voće budu netaknuti. Boje u njihovom sastavu su takođe štetne.

Pomfrit u restoranima i prodavnicama – Pomfrit sadrži puno skroba i masti. Njegova upotreba dovodi do debljanja. Međutim, gojaznost je povetarac u poređenju sa drugim zdravstvenim problemima koje ovo jelo uzrokuje. Pomfrit sadrži i transmasti, koje mogu da izazovu aterosklerozu, dijabetes i rak, ali uzrokuju i genetske promene u telu.

Trans masti takođe pogađaju imunitet. Pomfrit je obilno soljen. Velika količina soli u ishrani povećava rizik od obolevanja, na primer, urolitijaze, hipertenzije, srčanog i moždanog udara.

Kokice – Kukuruz sam po sebi ne predstavlja pretnju za ljude. Ali da bi se napravile kokice, dodaju se puter, so, šećer, karamelizatori, boje, pojačivači ukusa i arome. Količina soli u klasičnim slanim kokicama je višestruko veća nego u čipsu.

Kuvane kobasice – Kuvane kobasice prave se od genetski modifikovane soje. Kobasice, male kobasice, kuvane kobasice, paštete i drugi proizvodi sadrže svinjsku mast, unutrašnju masnoću, svinjsku kožu koja zauzima do 40% težine. Ukus mesa postiže se uz pomoć aroma.

Šunka – U većini slučajeva, u šunki kao takvoj, meso ne sadrži više od 5%. Sve ostalo je gel (pojačivači ukusa, pojačivači boje).

Sirove dimljene kobasice – Nažalost, niko ne dimi suhomesnate proizvode kao ranije. Umesto toga, koriste se tečnosti za pušenje u kojima je prisutan formaldehid. To može dovesti do raka.

Mlečni proizvodi sa dugim rokom trajanja – Izbegavajte mlečne proizvode koji mogu trajati duže od dve nedelje. Aseptična ambalaža je antibiotska ambalaža. Nažalost, ovo mleko takođe sadrži stabilizatore, zgušnjivače, antioksidante i arome.

Ovu hranu treba ograničiti u ishrani i osetićete kako se vaše zdravlje poboljšava. (Espreso.rs/Informer)