Home Region 3 SIMPTOMA UKAZUJU DA JE NEOPHODNO DA SNIMITE PLUĆA! Dr Jeremić: Ne...

3 SIMPTOMA UKAZUJU DA JE NEOPHODNO DA SNIMITE PLUĆA! Dr Jeremić: Ne ignorišite ove signale i ne liječite se sami!

81
0

3 SIMPTOMA UKAZUJU DA JE NEOPHODNO DA SNIMITE PLUĆA! Dr Jeremić: Ne ignorišite ove signale i ne liječite se sami!

Gostujući nedavno “Beogradskoj hronici” dr Ana Jeremić iz kovid ambulante na Voždovcu poručuje da se pacijenti nikako ne liječe sami i da ne ostaju predugo kod kuće. Doktor Ana Jeremić kaže da pacijente šalju na rendgen pluća kada god je potrebno i kada čuju nešto što je sumnjivo.

“Kada se pacijent žali na dugotrajan kašalj koji traje tokom cijelog dana, kada postoji osećaj stezanja, zamaranja, bola, pritiska u grudima a postoji podatak da je možda bio u kontaktu sa nekim ko je pozitivan, febrilno stanje koje traje dva, tri dana obavezno se radi rendgen pluća”, objašnjava simptome doktorka Jeremić,piše Mondo.

Dodaje da ako je pacijent pozitivan na testovima bilo na antitela ili pi-si-ar test onda se pristupa detaljnijoj opservaciji.

“Ako je rendgen dobar prati se pacijent narednih dana, radi se kontrolna laboratorija. Nekad se ta slika promeni”, kaže doktorka. “Pacijent sam osjeti tegobe, a nekad ne. Kada se njegovo stanje promeni šalje se kod pulmologa, na Infektivnu kliniku gde se rade skeneri i dopunska dijagnostika. novi.ba

Previous articlePrimljen zbog obostrane upale pluća: Oglasio se Milutin Mrkonjić iz bolnice, evo kako se danas osjeća!
Next articleOtkriveno kako je otrovan gas iz agregata ušao u sobu u kojoj je bilo osmero mladih – KOBAN JE BIO ODŠKRINUT PROZOR!