Stanivukovića napali što je na posao došao limuzinom umjesto busom: Evo šta kaže!

Region

Stanivukovića napali što je na posao došao limuzinom umjesto busom: Evo šta kaže!

Draško Stanivuković je sredinom prošle sedmice preuzeo dužnost gradonačelnika Banja Luke. Podsjetimo, on je prvog radnog dana na posao stigao autobusom javnog prijevoza. Fotografija je bila viralna, širila se društvenim mrežama, Draško je dobivao aplauze da se ugledao na europske zvaničnike koji također na posao stižu gradskim prijevozom.

No, već kroz nekoliko dana je “pao na zemlju”, baš kao u slučaju sramotnih izjava da se u Srebrenici nije dogodio genocid, što je izazvalo oštre kritike i osude u Bosni i Hercegovini.

Građani su na društvenim mrežama kritikovali Draška da je već narednih dana na posao stigao u skupocjenim džipovima koji vrijede po nekoliko desetina hiljada maraka. On je za N1 odgovorio na pitanja – otkuda nekome ko ima 27 godina tako skup automobil.

“Imam radnog staža, radio sam dvije godine kao odbornik, dvije godine kao narodni poslanik, tri godine u privatnoj firmi, tako da imam sedam, osam godina radnog staža. To je moj porodični automobil i koristim svoj automobil. Ne dolazim službenim vozilom i to je pohvalno i ne treba me biti sramota. Moja porodica je preduzetnička i taj automobil je kupio moj otac i moja porodica. Pored toga imam još jedan automobil a to je plavi Amarok, tako da imam dva džipa koja koristim. Ne mogu da bježim od toga. Ako se treba sramiti zbog nečega što neko ima…“, komentarisao je Stanivuković za N1. bh-index.info