DONALD TRAMP SE OBRATIO GRAĐANIMA: Evo šta je poručio u novogodišnjoj noći!

Region

DONALD TRAMP SE OBRATIO GRAĐANIMA: Evo šta je poručio u novogodišnjoj noći!

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp vratio se dan ranije nego što je planirano iz odmarališta Mara-a-Lago gde je, prema ranijim najavama, trebalo da bude za doček Nove godine.

Kako ukazuje Rojters, Tramp se vratio u trenutku sučeljavanja stavova sa Kongresom u vezi sa Zakonom o nacionalnoj odbrani, novčanoj pomoći ugroženima pandemijom koronavirusa i nastojanjima da poništi ishod novembarskih predsedničkih izbora i pobedu Džozefa Bajdena koju je potvrdio Elektorski koledž.

Odlazeći američki predsednik trebalo je da prisustvije novogodišnjoj proslavi koja se održava u letovalištu Mar-a-Lago na Floridi. Po povratku u Belu kuću, Tramp je objavio novogodišnju video poruku u kojoj je istakao rad svoje administracije na razvoju vakcine protiv korona virusa.

– Sjedinjene Države su proizvele vakcinu protiv Kovida 19 u rekordnom roku. Tačno sam predvideo da će se to dogoditi do kraja tekuće godine – poručio je Tramp.

On je rekao da je vakcina “istinsko medicinsko čudo bez presedana” koja će biti dostupna svakom Amerikancu početkom predstojeće godine. Za to vreme izabrani predsednik Bajden provodi novogodišnje veče u svojoj kući u državi Delaver, prenosi Glas Amerike.

Tramp je u Vašington stigao dan pošto je Mič Mekonel, lider republikanske većine u Senatu, u sredu odbio da zakaže glasanje o Trampovom predlogu povećanja novčanog iznosa pomoći sa 600 na 2.000 dolara po osobi. Taj predlog je u ponedeljak podržao Predstavnički dom američkog Kongresa u kojem većinu čine demokrate. (Espreso.rs/Tanjug)

https://twitter.com/i/status/1344717975891402759