Cenić: Stanivuković neće imati para da ispuni sve ono što je obećavao!

Region

Cenić: Stanivuković neće imati para da ispuni sve ono što je obećavao!

Drašku Stanivukoviću majčinski poručujem da se ne hvata velikih tema, jer pojma o njima nema. Ispadne smiješno, amaterski, neukusno, neobrazovano – kazala je ekonomistica Svetlana Cenić u emisiji “Otvoreni studio” na Federalnom radiju.

Stanivuković će biti samo jedan od primjera prodavača loših predizbornih obećanja koja je nemoguće ispuniti.

– Ali je bitno da su tu velike priče o ćirilici, one će sve riješti probleme. To se u mom kraju, to jeste u Sarajevu, zvalo „ne imala baka druga posla – istaknula je Svetlana Cenić u svom osvrtu na ekonomsku situaciju u BiH u godini na izmaku i prognozama o sposobnostima lokalnih, ali i vlasti drugih nivoa, da ispune obećano.

Cenić je potom nastavila i kazala je „da je Stanivuković je samo jedan u nizu primjera da smo na lošem putu“.

– Pa će na javna preduzeća kačiti ćirilicu. Ali, dobro, krenuo je da češlja tendere i to mogu pozdraviti. Ali, Draško Stanivuković neće imati para ni sredstava niti ih zna napraviti da u gradu Banja Luci ispuni sve ono što je naobećavao – kazala je Cenić.

Isto će se dešavati i ostalim vlastima, uključujući i KS.

– Na kraju, nema kod nas, kad je riječ o ekonomiji, razlike između ljevice i desnice. Svi isto ne znaju, svi su isto nesposobni, a istovremeno i ljevica i desnica pričaju o socijalnoj jednakosti i pravdi. Jednakosti i pravde nigdje, ali zato kod kredita ima i svi su tu da potpišu pismo namjere, isto kao što su svi za privatizaciju, a fino znali da je ona nemoguća. A što se tiče ekonomije, sva velika rješenja došla su izvana na talasima neoliberalizma – skeptična je Cenić.

Ekonomija propada

Prognoze su, prema njenim riječima, loše i ne postoji javni ni opći interes.

– Ekonomija propada, propadala je i prije korone, sad pogotovo. Građani su u neizvjesnosti kao da su predmet eksperimenta. Živimo u kleptopakratiji i partokratiji, niko ništa ne radi, čekamo da neko drugi sve završi. Dozvolili smo da nas prave budalama“, zaključila je Svetlana Cenić. novi.ba