Stanivuković: Uradili smo više za 7 danas nego naši prethodnici za 4 godine!

Region

Stanivuković: Uradili smo više za 7 danas nego naši prethodnici za 4 godine!

Stanivuković je dodao da kada je u pitanju preduzeće Akvana da je radnicima uplaćena jedna plaća i određena sredstva kako bi bazen mogao nastaviti sa radom. Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković na novogodišnjoj konferenciji za medije kazao je kako u proteklih sedam dana od kada je preuzeo mandat ispunili su neka obećanja.

Kako navodi na početku svog obraćanja, smatra da će ovo biti najtransparentnija gradska uprava te da će imena, prezimena i diplome svih zaposlenika biti objavljena danas na web stranici Gradske uprave.

– U Gradskoj upravi ima oko 700 zaposlenih, a ima odstupanja i lažnih diploma. Češljat ćemo sve redom. Poslali smo upit Agenciji za zaštitu ličnih podataka i do sada nismo dobili njihov odgovor. Ovi podaci su javni, očekujemo da nećemo imati nikakvih problema i posljedica, kazao je Stanivuković.

Istakao je da je ograničio korištenje službenih automobila, postigao dogovor sa javnim prijevoznicima oko funkcionisanja javnog prijevoza te uveo ćirilicu u kanale službene komunikacije Grada gdje je, prema njegovim riječima, bila zastupljena samo dva posto.

Stanivuković je dodao da kada je u pitanju preduzeće Akvana da je radnicima uplaćena jedna plaća i određena sredstva kako bi bazen mogao nastaviti sa radom.

– Nova Gradska uprava za sedam dana mandata uradila više, nego stara za četiri godine. Za samo sedam dana ispunili već smo deset posto obećanja. Stara za četiri godine nije ispunila ni četiri posto, zaključuje Stanivuković. Oslobođenje.ba