MOĆNA NOVOGODIŠNJA PORUKA PREDSEDNIKA RUSIJE: Bilo je teško, ali…

Region

MOĆNA NOVOGODIŠNJA PORUKA PREDSEDNIKA RUSIJE: Bilo je teško, ali…

Odlazeća godina bila je teška za sve nas, teret iz prethodnih meseci kao da je trajao godinama, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u novogodišnjoj poruci. Stanovnici poluostrva Kamčatka su prvi u Rusiji dočekali 2021. godinu i Putin se prvo obratio njima (na Kamčatki je vremenska zona 11 sati ispred srednjoevropske).

– Dragi građani Rusije, dragi prijatelji! Ušli ste u 2021. godinu. Kada smo pre godinu dana ulazili u 2020. godinu, radovali smo se i verovali u boljitak. Niko nije mogao da predviti šta će se desiti. Iz ove perspektive, odlazeća godina je bila jako teška za sve nas. Donela nam je brigu, velike materijalne probleme i brigu. Neki su izgubili najdraže osobe, njima je bilo najteže – poručio je Putin, prenosi TAS S.

On je dodao da je 2020. bila godina u kojoj su prevaziđene nesuglasice i sujete, pokazale se neki od najboljih ljudskih i profesionalnih kvaliteta, podigla svest koliko je važno imati iskrene, prave odnose među ljudima. – Prošli smo kroz godinu dostojanstveno, na način koji je ujedinio ljude. To su ljudi koji poštuju tradicije svojih predaka. Te vrednosti, kao što su hrabrost, saosećanje i milost, žive i dalje u našem karakteru i delovanju – istakao je Putin. (Espreso.rs/Informer.rs)