Rodila u potresu: ‘Sve se počelo tresti, bježali smo iz bolnice, a u kontejneru sam rodila Dorijana’

Region

Rodila u potresu: ‘Sve se počelo tresti, bježali smo iz bolnice, a u kontejneru sam rodila Dorijana’

Dean Dovranić svoju je suprugu dovezao u utorak na CTG u sisačku bolnicu. Zadržali su ju jer joj je bio termin. Dean se vratio djeci kući, a u trenutku kada je Dragana počela rađati, tlo se zatreslo…

Dok je razoran potres od 6,2 po Richteru tresao Sisak, Petrinju i okolna sela, Dragana Dovranić (32) u kontejneru sisačke bolnice rađala je zdravog dječaka. Suprug Dean (34) s troje njihove djece od 13, 11 i 6 godina bio je u Posavskim Bregima u obiteljskoj kući.

– Suprugu sam u 9.30 odvezao u sisačku bolnicu na CTG. Bila je naručena i kako je bila u terminu ostavili su ju u bolnici. Ja sam se zbog djece vratio u Posavske Brege – pripovijeda Dean. U trenutku dok je Dragana počela rađati, tlo se počelo tresti i telefonske linije su se prekinule.

– Moja djeca se još boje, tlo i dalje podrhtava, sjede u jaknama i jako su uplašeni. Kada je zatreslo istrčali smo na dvorište, pokušavao sam dobiti suprugu, nisam dobio dobiti ni dežurne službe ni sisačku bolnicu. Bio sam izvan sebe od straha i brige. Nakon tri sata su mi javili iz bolnice da dođem po suprugu i tek rođenog sina Dorijana – ispričao je Dean.

Dorijan je pri rođenju težio 3800 grama i bio dugačak 52 centimetara, sada je s obitelji, braćom i sestrama u Posavskim Bregima.

– Bila sam šokirana, ali dobro – kaže nam majka Dragana. Kako kaže, spojili su ju na drip, a nakon toga se cijela zgrada počela tresti. No, odspojili su brzo drip i počeli bježati.

– Smjestili su me u kontejner i išla sam na porod – kaže. (24sata.hr)