BIL GEJTS DAO NOVA PREDVIĐANJA: Objavio je stvari koje se tiču korone!

Region

BIL GEJTS DAO NOVA PREDVIĐANJA: Objavio je stvari koje se tiču korone!

Bil Gejts je već putem svoje fondacije donirao desetine miliona dolara kako bi naučnicima pomogao da što pre zaustave pandemiju. Sada, Gejts kaže da veruje da bi stvari mogle da budu mnogo bolje već naredne godine. Naime, kako sam piše na svom sajtu, Bil Gejts veruje da bi svet na proleće već mogao da vidi efekte masovne vakcinacije, a da ćemo na leto biti mnogo bliže starom životu kakav smo imali pre pandemije.

Gejts u svom postu kaže i da veruje da je glavni razlog za optimizam upravo vakcina koja je stigla i proces vakcinacije koji je otpočeo. Ne samo da imamo nekoliko provereno dobrih vakcina (Fajzer, Moderna i AstraZeneka, kao i Sputnjik), već se još mnogo vakcina trenutno razvija. Budući da fondacija Bila Gejtsa delimično finansira i Koaliciju za epidemijsku pripravnost i inovacije (CEPI), Gejts ima i dobar uvid u vakcine koje će se pojaviti.

– Mnoge farmaceutske kuće uvidele su i benefite saradnje u kojoj sada funkcionišu. To je prilično slično situaciji iz Drugog svetskog rata kada je Amerika značajno povećala svoje proizvodne kapacitete tako što je fabrike automobila konvertovala u fabrike tenkova i kamiona – piše Gejts, dodajući da problem sa distribucijom vakcine i dalje postoji, ali da je uveren da će se ubrzo prevazići.

Gejts upozorava i na štetnost teorija zavere o vakcinama, kao i o njemu i njegovoj ženi i upozorava da to otežava procese vakcinacije.

– Međutim, nastavićemo istom snagom da podržavamo i finansiramo vakcine jer želimo da spasavamo živote i želimo da damo šansu svoj deci sveta da žive – poručuje Bil Gejts.

On smatra da, pored vakcina, postoji još jedan razlog za radovanje, a to su sekundarni tretmani i lekovi, poput Deksametasona za teško bolesne pacijente. To, u kombinaciji sa masovnim i dobro ciljanim testiranjem, pomoći će u usporavanju virusa. Gejts kaže i da zna šta je sledeći globalni izazov – klimatske promene i u svom blog postu tvrdi da je uveren da ćemo moći da se uspešno izborimo i sa njim. (Espreso.rs/Srbijadanas.com)