Home Region Bajden: NAJGORI PERIOD TEK DOLAZI! Bolnice su na ivici kapaciteta, Amerikancima je...

Bajden: NAJGORI PERIOD TEK DOLAZI! Bolnice su na ivici kapaciteta, Amerikancima je potreban novac za OVO!

62
0

Bajden: NAJGORI PERIOD TEK DOLAZI! Bolnice su na ivici kapaciteta, Amerikancima je potreban novac za OVO!

Novoizabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da će naredni period biti najteži tokom dosadašnje krize izazvane korona virusom. Bajden je ukazao da se okončava jedna od najtežih godina u zdravstvenom i ekonomskom smislu i da proizvodnja vakcine pruža priliku za vraćanje života u normalne tokove, kao i nove šanse za razvijanje americke ekonomije, preneo je Glas Amerike.

”Situacija će se pogoršati pre nego što stvari krenu na bolje. Očekuje se povećanje broja obolelih nakon sezone praznika, a bolnice su već na ivici kapaciteta. Moramo da prihvatimo da će se prikazati veći broj obolelih građana tokom januara i februara, jer građani koji obole danas ne pojavljuju se odmah u evidenciji. Poboljšanje bi se moglo videti u martu, kada primenjene mere budu dale rezultate, rekao je Bajden.

On je dodao da je u prvih sto dana njegovog mandata, pošto preuzme dužnost 20. januara, planirana distribucija sto miliona doza vakcina.

“Potreban je novac za testiranje, transportovanje dece, cišćenje školskih zgrada, poboljšanje ventilacije, zaštitnu opremu. Treba pospešiti testiranje, iako je toliko vremena prošlo, ne testiramo se dovoljno. Predložicu novčani paket za to, koji bi trebalo da usvoji Kongres, rekao je Bajden.

Bajden je čestitao Kongresu i aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu na usvajanju i potpisivanju novčanog paketa pomoći ugroženima pandemijom korona virusa. Istovremeno ga je, medutim, oznacio ”kao vrstu kapare” nakon koje bi trebalo da usledi isplata dodatnih novčanih sredstava.

Odlazeceg predsednika Trampa pozvao je i da promoviše nošenje maski.

“Nadam se da će poslušati guvernere koji na tome insistiraju. Kao i da će pozvati građane da se vakcinišu kada vakcina bude dostupna. Predsednik Tramp trebalo bi da primi vakcinu kada to budu procenili njegovi lekari”, zaključio je Bajden. (Espreso.rs/Tanjug)

Previous articleOSTVARILO SE JEZIVO PROROČANSTVO O ZEMLJOTRESU U HRVATSKOJ: Nostradamus najavio katastrofe koje su se dogodile!
Next articleOTKRIVENA PRAVA ISTINA O BROJU ZARAŽENIH U VUHANU: Broj je MNOGO veći nego što se mislilo!