Home Region UPRAVO OTKRIVENO, NOVI SOJ KORONAVIRUSA OD SEPTEMBRA U NEMAČKOJ: Britanija NIJE JEDINA!

UPRAVO OTKRIVENO, NOVI SOJ KORONAVIRUSA OD SEPTEMBRA U NEMAČKOJ: Britanija NIJE JEDINA!

37
0

UPRAVO OTKRIVENO, NOVI SOJ KORONAVIRUSA OD SEPTEMBRA U NEMAČKOJ: Britanija NIJE JEDINA!

Novi soj korona virusa prisutan je na severu Nemačke od novembra kada je otkriven kod jednog pacijenta, saopštile su danas zdravstvene vlasti te zemlje. Naučnici su “uspeli da izdvoje varijantu virusa B1.1.7. kod osobe zaražene u novembru ove godine”, preciziralo je ministarstvo zdravlja Donje Saksonije u saopštenju dostavljenom Frans presu.

Ta varijanta je “odgovorna za veliki deo otkrivenih zaraza na jugu Engleske”, dodaje ministarstvo. Pacijent zaražen krajem novembra, koji je bio “veoma star” i imao druge patologije, “u medjuvremenu je preminuo”, dodaje se u saopštenju, ali se ne navodi tačan uzrok smrti. Supruga tog muškarca razbolela se od istog soja korona virusa, ali je izlečena.

Njihova ćerka boravila je u Velikoj Britaniji “sredinom novembra” i tamo se “po svoj prilici zarazila”, dodaju zvaničnici. Timovi Medicinske škole u ​​Hanoveru uspeli su da identifikuju soj nakon “sekvenciranja” genoma, a te rezultate je potvrdio berlinski tim virusologa Kristijana Drostena iz bolnice Šarite.

Nemačka je do sada imala samo jedan potvrdjen slučaj nove mutacije korona virusa kod žene koja je prošlog četvrtka doputovala avionom iz Londona. Britanske vlasti smatraju da je taj soj korona virusa zarazniji, a nakon njegove pojave većina evropskih zemalja je zatvorila granice.

Mutacija korona virusa je od tada registrovana u više zemalja kao što su Portugal i Francuska, ali i u Jordanu i Južnoj Koreji. Nemačka je do 6. januara suspendovala kopnene, vodene i vazdušne veze sa Velikom Britanijom. (Espreso.rs/beta, afp) 

Previous articleKON ZAGRMEO NA KRIZNOM ŠTABU: Ovo nas čeka ako se opustimo!
Next articleOPREZ! DOKTORI UPOZORAVAJU: Srbi ovo konzumiraju svaki dan KAO LUDI, a izaziva TEŠKE BOLESTI!