Potpuno se srušila crkva u Hrvatskoj: Poginuo muškarac!

Region

Potpuno se srušila crkva u Hrvatskoj: Poginuo muškarac!

Župljani u Lekeniku čistili su ruševine u crkvi sv. Nikole nakon potresa u ponedjeljak. Drugi udar nije izdržala, zvonik i strop urušili su se. Nije jasno zašto su ulazili u crkvu koja je dobila naljepnicu da je neupotrebljiva

Unatoč nadljudskim naporima tamošnjih vatrogasaca i mještana, orguljaš crkve sv. Nikole biskupa u Žažini kraj Lekenika nije preživio urušavanje zvonika i stropa građevine u današnjem snažnom potresu.

U trenutku udara u samoj crkvi bilo je nekoliko župljana koji su čistili ruševine potresa koji je pogodio to područje u ponedjeljak. Kako su potvrdili vatrogasci koji su sudjelovali u spašavanju, strop i zvonik srušili su se na sam ulaz crkve, gdje se nalazio nesretni muškarac.

– Izvlačili smo zarobljene bagerima. Nažalost, gospodin nije imao šanse. Ostali su uspjeli pobjeći, jedna osoba je dobila posjekotinu na nozi, odvezli su je u bolnicu, ali i brzo pustili – kazao nam je jedan od vatrogasaca. Svi ostali koji su bili u crkvi u trenutku potresa spasili su se, uglavnom bez ozljeda.

Sugovornici portala “24 sata” upozoravaju kako ljudi nisu ni smjeli biti u crkvi, jer je neposredno prije drugog potresa dobila naljepnicu da je privremeno neupotrebljiva. Zasad nema službenog komentara iz same biskupije o ovoj tragediji.

Slike urušene crkve objavila je Turistička zajednica Lekenika na svojoj Facebook stranici. Teško su oštećene i župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom te crkva župe Sv. Marije Magdalene u Selima, javlja Informativna katolička agencija. (24sata.hr)