NEOSTVARENI ŽIVOTNI SAN ANGELE MERKEL: Kancelarka sve iznenadila, Putin se zadovoljno smeška!

Region

NEOSTVARENI ŽIVOTNI SAN ANGELE MERKEL: Kancelarka sve iznenadila, Putin se zadovoljno smeška!

Merkelova je takođe odgovorila na pitanje koje ciljeve želji da ostvari u preostalom vremenu na funkciji kancelarke Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u intervjuu za časopis “DB-Mobil” kompanije “Nemačke železnice” da i dalje mašta da se kroz Rusiju vozi Transsibirskom železnicom.

– I dalje sanjam o vožnji Transsibirskom železnicom kroz Rusiju ili vožnji kroz Stenovite planine u Americi, ali za sada ništa nije isplanirano – rekla je kancelarka.

Merkelova je takođe odgovorila na pitanje koje ciljeve želji da ostvari u preostalom vremenu na funkciji kancelarke. Prema njenim rečima, pandemija je “pokazala da moramo da ulažemo više napora u digitalizaciju”.

Takođe je primetila da je neophodno da se “ubrzaju” veliki strateški projekti poput proizvodnje akumulatora u Nemačkoj, korišćenje vodonične energije, kao i “ozelenjavanje” ekonomije.

– Bez takvih inovacija nećemo uspeti da zaustavimo klimatske promene i da pritom ostanemo ekonomski uspešni – izjavila je kancelarka.

Odgovarajući na pitanje koja joj je odluka kao kancelarki bila najteža, Merkelova je rekla da je to borba protiv pandemije, nazivajući je “izazovom demokratije”.

– Činjenica da federacija i savezne države ograničavaju slobode zaštićene pravom jedna je od najtežih odluka tokom mog mandata. Ipak, ove odluke su u bukvalnom smislu bile neophodne – zaključila je ona.

Ranije je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Merkelove u odeljku “Moj san” bilo napisano “Putovanje Transsibirskom železnicom od Moskve do Vladivostoka”. srbijadanas.com