POČEO JE ČETVRTI, TEŠKI TALAS KORONE U HONGKONGU: Tamo su ODMAH otkrili ŽARIŠTE!

Region

POČEO JE ČETVRTI, TEŠKI TALAS KORONE U HONGKONGU: Tamo su ODMAH otkrili ŽARIŠTE!

Hongkong, suočen s četvrtim talasom kovida-19, ulaže napore da spreči širenje tog virusa, nakon što je jedna bolnica postala žarište zaraze.

Između 60 i 70 medicinskih radnika bolnice u hongkonškom naselju Kvun Tong, koji se smatraju bliskim kontaktima zaraženog pacijenta, su u karantinu, a 6.000 do 7.000 zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi trebalo bi da bude testirano, preneli su lokalni mediji.

Pacijent koji je pozitivan na kovid-19 zarazio je još sedam osoba, čime je broj zaraženih iz tog klastera povećan na 19, navodi SCMP.

Hongkonške vlasti su takođe pojačale kontrolu zamrznute hrane u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, pošto vlasti kontinentalnog dela Kine tvrde da su pronašle virus na ambalaži hrane iz uvoza.

U Hongkongu su zdravstvene vlasti nedavno produžile vreme trajanja obaveznog karantina u hotelu sa 14 na 21 dan po dolasku u taj grad, a mere društvenog distanciranja koje su na snazi odnose se, pored ostalog, na zabranu okupljanja više od dve osobe, a obedovanje u ugostiteljskim objektima posle 18 časova je zabranjeno. (Espreso.rs/tanjug)