I DALJE OGROMAN PROCENAT ZARAŽENIH U ODNOSU NA BROJ TESTIRANIH: Korona se ne predaje u OVOM SRPSKOM OKRUGU!

Region

I DALJE OGROMAN PROCENAT ZARAŽENIH U ODNOSU NA BROJ TESTIRANIH: Korona se ne predaje u OVOM SRPSKOM OKRUGU!

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 163 uzorka iz Pčinjskog okruga, 60 je pozitivno na korona virus. Od ovog broja 37 su iz Vranja, 10 iz Vladičinog Hana, po 5 iz Surdulice i Preševa, 2 iz Bujanovca i 1 iz Trgovišta.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 131 pregled, a ukupan broj prvih pregleda je 66. Uzorkovana je krv kod 96 pacijenata i sačinjeno 75 RTG pluća. Takođe, urađeno je 78 antigenskih testova, od kojih su 33 pozitivna. Urađeno je i 6 PCR testova. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 25 pacijenata.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovan je 131 pacijent. Od tog broja 114 je pozitivno na korona virus. Sa bronhopneumonijom je 125 pacijenata, na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljena su 2 pacijenta, 7 je otpušteno, a od ovog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju 29 slobodnih postelja.

Što se tiče Surdulice tamo je na lečenju 61 pacijent, a slobodna su dva bolnička ležaja.U predhodna 24 sata bilo je tri prijema, jedan otpust kao i jedan smrtni slučaj. (Espreso.rs/Novosti.rs)