JUTROS SE OGLASIO NESTOROVIĆ: EVO KAKVA NAS ZIMA ČEKA! Imao je važnu poruku!

Region

JUTROS SE OGLASIO NESTOROVIĆ: EVO KAKVA NAS ZIMA ČEKA! Imao je važnu poruku!

Pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji “Jutro” na Prva TV gdje je komentarisao aktuelnosti vezane za koronavirus.

“Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru”, kaže Nestorović.

On je rekao da svijet očekuje duga i hladna zima, prije svega u ekonomskom smislu.

“Čeka nas period u kom moramo da razmišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi”, smatra pulmolog.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lijepo donijela i odnijela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svjetskog rata i koronavirusa:

– Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lijep trenutak, Moja poruka je uvijek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživjeli. Ovo nije ni izbliza tako. Vjerujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom. novi.ba