Draško Stanivuković ponovo izazvao buru na društvenim mrežama: Banja Luka će opet biti ćirilična!

Region

Draško Stanivuković ponovo izazvao buru na društvenim mrežama: Banja Luka će opet biti ćirilična!

Prvi politički potezi novoizabranog gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, koje je preduzeo u dva dana koje je proveo kao prvi čovjek ovog grada nisu naišli na odobravanje bh. javnosti.

Stanivukoviću se već spočitava da jeftinim populizmom pokušava prikriti činjenicu da nema konkretno rješenje za probleme koji već godinama muče Banja Luku, a uz sve to, jedan je od rijetkih gradonačelnika koji nemaju podršku u gradskoj skupštini. Njegova današnja objava na društvenoj mreži Facebook u kojoj kaže da će Banja Luka “ponovo biti i ćirilična” ipak prelazi granice populizma.

“Danas sam, kao simbol svoje velike želje da što više sačuvam naše pismo, poklonio drvenu azbučnu tablu predsjedniku humanitarnog udruženja ‘Bastionik’ Predragu Adamoviću. Kao gradonačelnik donio sam još jednu naredbu koja se odnosi na našu ćirilicu, a to je da su od danas svi službeni kanali digitalne komunikacije Grada na društvenim mrežama napisani u našem pismu, što do sada nije bio slučaj”, napisao je Stanivuković.

Kako je naveo, njegovo opredjeljenje kao gradonačelnika Banja Luke bit će cjelovita strategija i smjer koji će definirati, a sve u cilju očuvanja ćirilice.

“Da što više javnih institucija ili kompanija njeguje naše pismo, ja ću koristiti svoje ovlasti kao gradonačelnik Banje Luke da natpisi pored imena javnih preduzeća, kao što je slučaj sa Eko Toplanom, koji su sada na latinici, istaknu ćiriličnu verziju”, piše, između ostalog, Stanivuković.

Na kraju je pozvao sve Banjalučane da predstojeće praznike uvesele kako za sebe, tako i za naše ljude na Kosovu i Metohiji kojima je potrebna pomoć, svojim malim, ali iskrenim doprinosom. Podsjećamo, Stanivukovićev potez da na posao u Gradsku upravu dođe autobusom mnogi su nazvali populizmom uzevši u obzir da on živi u luksuznoj vili. Stanivuković je njihove tvrdnje opravdao isti dan kad se s posla vratio skupocjenim terencom čija se vrijednost procjenjuje na više od 70 hiljada eura. klix.ba