Home Region AKO NE MOŽETE DA PROĐETE TEST U PROBLEMU STE! Minut vam je...

AKO NE MOŽETE DA PROĐETE TEST U PROBLEMU STE! Minut vam je potreban da proverite da li je vaše srce zdravo!

87
0

AKO NE MOŽETE DA PROĐETE TEST U PROBLEMU STE! Minut vam je potreban da proverite da li je vaše srce zdravo!

Ukoliko želite da proverite da li vam srce dobro radi, postoji jednostavan test koji možete uraditi sami, tvrde španski kardiolozi.

Hesus Peteiro, kardiolog iz Univezitetske bolnice Koruna i autor studije, predstavio je odličan test, za koji vam je potrebna samo zgrada koja ima bar četiri niza stepenica.

Istraživanje u kom je učestvovalo 165 osoba dokazalo je da učesnicima sa zdravim srcem nije bilo potrebno više od jednog minuta da pređu 60 stepenika, piše Healthline.

Ne treba da trčite već normalnom brzinom da se popnete. Učesnici koji su se popeli stepenicama za manje od 40 sekundi imali su najbolje rezultate o radu srca.

Ovaj test je samo polazna tačka i ne zamenjuje lekarski pregled. Ukoliko neko ne može da pređe 60 stepenika za jedan minut, to može biti ozbiljan znak upozorenja. (Espreso.rs/Telegraf)

Previous articlePRELEŽALI STE VIRUS ALI I DALJE IMATE SIMPTOME? Ovo su NAJVAŽNIJI ZNACI da se BORITE SA PRODUŽENIM KOVIDOM!
Next articleVITAMIN D JE VAŽAN ZA JAČANJE IMUNITETA, ALI MOŽE DA NAPRAVI PROBLEM: Ako ne znate ovo možete sebi napraviti haos!