NOVI PIK KORONE U JANUARU?! Tiodorović objasnio, ako ne pazimo OVO ĆE SIGURNO DA NAM SE DESI!

Region

NOVI PIK KORONE U JANUARU?! Tiodorović objasnio, ako ne pazimo OVO ĆE SIGURNO DA NAM SE DESI!

– Danas sam shvatio da su svi svesni da bi popuštanje mera dovelo do toga da već 10. ili 20. januara imamo nove pikove i novi talas, a tek to ne bilo dobro za privredu – rekao je danas dr Branislav Tiodorović na pres konferenciji Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

On je to rekao komentarišući to što je više nego očigledno već neko vreme, a što i članovi Štaba i sami govore poslednjih dana, da se stavovi medicinskog i ekonomskog dela Štaba razlikuju kada govorimo o popuštanju mera.

– Moramo biti svesni da je Krizni štab u konstantnoj komunikaciji. Mi smo i dalje za oštre mere. Nove mere nisu kompromis. Danas sam shvatio da su svi svesni da bi popuštanje mera dovelo do toga da već 10. ili 20 januara imamo nove pikove i novi talas – kazao je Tiodorović.

Govoreći o talasima, on je kazao da smo mi za prvi talas ipak imali pored svih nepoznanica dobre mere koje su dale rezultat.

Podsetimo, Krizni štab odražao je rano jutros sednicu na kojoj je odlučeno da svi ugostiteljski i trgovinski objekti, kao i uslužne delatnosti mogu da rade ovog vikenda do 20 časova. Isto će važiti i u ponedeljak, za kada je zakazana nova sednica Štaba na kojoj će biti odlučeno koja pravila i mere će važiti za novogodišnje praznike. (Espreso.rs)