Home Region Američki naučnici tvrde da korona napada i MOZAK, a ovo su tipični...

Američki naučnici tvrde da korona napada i MOZAK, a ovo su tipični SIMPTOMI!

88
0

Američki naučnici tvrde da korona napada i MOZAK, a ovo su tipični SIMPTOMI!

Kovid-19 može da inficira i mozak, zato što u sebi sadrži protein koji je sposoban da uđe u njega kroz sloj ćelija kičmene moždine, pokazalo je istraživanje naučnika sa Univerziteta u Vašingtonu.

Naučnici su ovo istraživanje uradili na miševima, ali vjeruju da isti proces može da se desi i kod ljudi, što objašnjava čudne korona simptome poput jake glavobolje, maglovitog razmišljanja, zbunjenosti, vrtoglavice…

Kovid-19 obično napada pluća i sistem organa za disanje, pa je zato i najčešći simptom nedostatak daha, zbog čega najteži pacijetni moraju da budu priključeni na vještačku venitlaciju.

S druge strane, naučnici iz Vašingtona smatraju da virus napada i mozak, pa zato neki pacijenti imaju neuroloških problema. Ovo nije jedinstven slučaj, jer je dokazano da se i virus HIV-a ponaša isto. Vilijam Benks, šef istraživačkog tima naučnika iz Vašingtona rekao je da kovid- 19 napada pluća, ali i centar za disanje u mozgu zbog čega mnogi pacijenti imaju problema sa disanjem, prenosi “Žena Blic”.

-Takođe, virus može da napadne i druge centre u mozgu, pa to i objašnjenjava neurološke problema, poput vrtoglavice, maglovitog razmišljanja, zbunjenosti i jake glavobolje kod kovid pacijenata. Ono što je najgore od svega, mnogi pacijetni osjećaju ove simptome i po nekoliko mjeseci nakon izliječenja.

U Velikoj Britaniji će biti pokrneuto opsežno istaživanje koje će 10.000 pacijenata, obolelih od koronavirusa, pratiti najmanje godinu dana, a ako bude potrebe istraživanje će se produžiti i na sljedećih 25 godina, u zavisnosti od rezultata. Naučnici se nadaju da će boljem razumijevanju posljedica bolesti, otkrivanju rizičnih grupa i načina mogućeg liječenja. novi.ba/Žena Blic

Previous articleSnijeg otežao situaciju, stotine migranata na otvorenom: “Sjedimo na zemlji, nemamo hrane ni vode”
Next articleUMIRALA SAM OD BOLOVA, A ONDA SAM ČULA ZA OVAJ RECEPT: Oporavila kosti i zglobove za 10 dana, SAMO JEDNOM NAMIRNICOM!