Home Region Sedam neugodnih simptoma koji se povezuju s novim sojem koronavirusa…

Sedam neugodnih simptoma koji se povezuju s novim sojem koronavirusa…

117
0

Sedam neugodnih simptoma koji se povezuju s novim sojem koronavirusa…

Zbog novog soja koronavirusa, Velika Britanija uvela je nove restrikcije kako bi se suzbilo širenje virusa, a neke europske zemlje zatvorile su granice s Velikom Britanijom. Pojava novog soja koronavirusa u Engleskoj izazvala je zabrinutost, a znanstvenici i medicinski istraživači kontinuirano rade na utvrđivanju izvora nove varijante.

Nova varijanta koronavirusa pod nazivom “VUI 202012/01” uključuje genetsku mutaciju proteina “spike” koja bi mogla biti uzrok brzog širenja. Uz tri najčešća simptoma covida-19 – vrućica, suhi kašalj i gubitak mirisa i okusa, identificirano je još sedam drugih simptoma koja se mogu povezati s novim sojem koronavirusa, a to su:

-umor,
-gubitak apetita,
-glavobolja,
-proljev,
-mentalna zbunjenost,
-bolovi u mišićima,
-osip.

Prema istraživaču s King’s Collegea, “ako razvijete bilo kakve simptome koji bi mogli upućivati na kovid, i vi i članovi vašeg kućanstva bi se trebali izolirati i testirati čim prije”, prenosi Times of India.

Zbog novog soja koronavirusa, Velika Britanija uvela je nove restrikcije kako bi se suzbilo širenje virusa, a neke europske zemlje zatvorile su granice s Velikom Britanijom. No, kako bi se sami zaštitili, potrebno je pridržavati dosad propisanih mjera kao što su nošenje maske, održavanje distance i redovito prati ruke. bh-index.info

Previous articleDOKTOR SOLAKOVIĆ PORUČIO: Žena mora SVAKO JUTRO DA POJEDE OVO KAKO BI BILA ZDRAVA I MRŠAVA!
Next articlePRAZNIČNO POSKUPLJENJE: Skočile cijene goriva širom zemlje! Evo za koliko!