OPET SE MENJA RADNO VREME, TIODOROVIĆ IMA NOVE INFORMACIJE: Uvode se ove mere za vikend?

Region

OPET SE MENJA RADNO VREME, TIODOROVIĆ IMA NOVE INFORMACIJE: Uvode se ove mere za vikend?

Epidemiolog Branislav Tiodorović otkrio je danas da postoji mogućnost da za vikend budu radile radnje koje su inače zatvorene neradnim danima zbog postojećih restriktivnih mera.

On je otkrio da postoji mogućnost da za vikend budu radile radnje koje su inače zatvorene neradnim danima zbog postojećih restriktivnih mera, kako bi građani mogli da kupe poklone i druge proizvode za predstojeće praznike.

– Ako radimo za vikend do 15 časova, obezbedićemo ljudima da to obave, da se ne stvaraju gužve za radni dan. Onda bi mi imali manji pritisak uoči Nove godine. Međutim, duže vreme postoji određeni pritisak iz dela ugostiteljstva. Moram vam reći da se dobar deo njih ipak drži mera, i gledajući izveštaj koji nam podnose inspekcije, reklo bi se da najveći deo ugostitelja poštuje radno vreme – kaže on.

Tiodorović navodi da je produžavanje radnog vremena pojedinih objekata koje je bilo ove nedelje, urađeno sa ciljem smanjivanja gužvi. Govoreći o temama predstojećeg sastanka Kriznog štaba kaže da će sigurno među temama biti ocena i procena epidemiološke situacije, i na osnovu rezultata o broju pacijenata će se doneti odluka o radnom vremenu u predstojećim danima. (Espreso.rs/Alo.rs)