Home Zdravlje MUČI VAS ZATVOR? Probajte ovaj biljni ČAJ i gledajte kako problem NESTAJE!

MUČI VAS ZATVOR? Probajte ovaj biljni ČAJ i gledajte kako problem NESTAJE!

77
0

MUČI VAS ZATVOR? Probajte ovaj biljni ČAJ i gledajte kako problem NESTAJE!

Sena je biljka odobrena kao zvanični prirodni laksativ, i često učestvuje kao sredstvo u lečenju zatvora.

Čaj od sene se pravi od sasušenih i sitno iseckanih listova biljke. Koristi se i kod sindroma iritabilnog creva, hemoroida, gubitka težine i kolonoskopije (metode pomoću koje se vrši pregled debelog creva).

Kao lek koriste se listovi i plod biljke. Sena sadrži specijalne hemikalije koje iritiraju sluzokožu creva i uzrokuju laksativni efekat.

Čaj od sene se preporučuje pre spavanja, a za najbolje efekte je potrebno da odstoji bar 3 sata. Na ovaj način čaj eliminiše grčeve u stomaku i rešava problem akutnog zatvora. Kada se uspostavi normalan rad creva, primena čaja se obavezno prekida.

Ne sme da se upotrebljava duže od dve nedelje i u slučaju nepravilnog doziranja izaziva ozbiljne posledice kao što su jaki bolovi, povraćanje, upala i oštećenje creva, grčenje prstiju…

Napomena:

Čaj od sene nemojte koristiti u slučaju da imate bol u stomaku ili proliv. Ako ste trudni ili dojite posavetujte se sa lekarom, a u slučaju vodene stolice prekinite upotrebu. Ne preporučuje se za upotrebu ni kod dece. (Espreso.rs/Objektiv.rs)

Previous articleDRAGANU MIRKOVIĆ STE SVI ODMAH PREPOZNALI: Ali nema šanse da prepoznate ko je DRUGA PJEVAČICA na fotografiji!
Next articleNEMOJTE DA IDETE U WC PRE ODNOSA: Stručnjaci UPOZORAVAJU na 1 veoma opasnu STVAR koju svi RADE!