Home Zdravlje AKO STE PUŠAČ, A JEZIK VAM JE BEO, TO MOŽE BITI ZNAK...

AKO STE PUŠAČ, A JEZIK VAM JE BEO, TO MOŽE BITI ZNAK STRAVIČNE BOLESTI: Ovo je toliko GROZNO, STOMAK SE PREVRĆE!

155
0

AKO STE PUŠAČ, A JEZIK VAM JE BEO, TO MOŽE BITI ZNAK STRAVIČNE BOLESTI: Ovo je toliko GROZNO, STOMAK SE PREVRĆE!

U određenim situacijama mogu biti znak opasnih oboljenja, poput oralnog karcinoma. Evo zbog čega se pojavljuju bele mrlje na jeziku.

Bele mrlje koje se javljaju na delu jezika mogu ukazivati na gljivičnu infekciju, što je čest slučaj ako ste uzimali antibiotike. One se najčešče pojavljuju kod dojenčadi i starijih osoba.Takođe, osobe s dijabetesom mogu biti sklonije gljivičnim infekcijama, a oralni inhalanti za astmu takođe ih može uzrokovati.

Drugi uzrok belih mrlja na jeziku može biti leukoplakija. Ovo stanje se često javlja kod osoba koje puše ili koriste duhanske proizvode. U ovom slučaju potrebno je odmah posetiti lekara jer one mogu uzrokovati oralni karcinom.

Lichen planus, retko stanje osipa, takođe može uzrokovati pojavu bijelih pruga na jeziku. U tom slučaju, uz osip, koji se pojavljuje i na drugim delovima tela, a posebno na zapešću, podlakticama i iznad gležnja, možete osetiti i svrbež. Osip se najčešće pojavljuje prvo u ustima, a ako primetite bele pruge ili čipkaste bele uzorke, trebali biste posetiti lekara.

Lichen planus takođe može biti posledica upotrebe duvana, a u ovom slučaju simptomi se najčešće povlače prestankom njegove konzumacije. (Espreso.rs/Novi.ba)

Previous articleZAVIRITE U DVORAC DRAGANE MIRKOVIĆ! Sve pršti od luksuza, a tek da vidite šta je OBUKLA! Svaki detalj OSTAVLJA BEZ DAHA!
Next articleAKO POJEDETE BELI LUK NA PRAZAN STOMAK, DESIĆE VAM SE ŠOK U ORGANIZMU: Toliko je JAK da je prosto NADREALNO!