Stravičan zločin: Provalnik nožem izbo bračni par, žena preminula…

Region

Stravičan zločin: Provalnik nožem izbo bračni par, žena preminula…

Policijskoj stanici Teočak u srijedu 23. decembra oko 23:10 sati prijavljena je provala u porodičnu kuću, potvrđeno je uz MUP-a TK. Nakon što je izvršio provalu za sada nepoznato lice oštrim predmetom zadao je više ubodnih rana bračnom paru starije životne dobi.

– Na mjestu događaja uviđajem rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, a uviđajne radnje obavljaju službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK, kazala je glasnogovornica MUP-a TK Amra Kapidžić.

Bračni par je prevezen u UKC Tuzla gdje su zadržani na liječenju, a od strane ljekara su im konstatovane teške tjelesne povrede. I pored svih napora ljekara, žena je uslijed zadobivenih povreda preminula.

– Muškarac Đ. M. (78) smješten je u jedinci intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Ima višestruke povrede koje zahtijevaju intenzivno praćenje. Žena Đ. H. (73) preminula je nakon zadobijenih povreda, jutros u 9.30 sati, na Klinici za neurohirurgiju, kazali su u tuzlanskom UKC-u. fokus.ba