Home Zdravlje OVA TEMPERATURA MOŽE BITI ZNAK OZBILJNE I TEŠKE BOLESTI: Momentalno toplomer u...

OVA TEMPERATURA MOŽE BITI ZNAK OZBILJNE I TEŠKE BOLESTI: Momentalno toplomer u ruke i proverite da li se BEZBEDNI!

131
0

OVA TEMPERATURA MOŽE BITI ZNAK OZBILJNE I TEŠKE BOLESTI: Momentalno toplomer u ruke i proverite da li se BEZBEDNI!

Da li ste primetili da vam je temperatura tela često ispod uobičajenih vrednosti? Treba da znate da temperatura između 35 i 36 stepena Celzijusa nije normalna i da ukazuje na različite poremećaje. Normalnom temperaturom smatra se vrednost od 36 do 37 stepena.

Prirodno je da je jutarnja telesna temperatura niža za oko 0,3 stepena od one večernje, a ona je obično nešto viša kod male dece. Stručnjaci objašnjavaju kako odstupanja naniže od normalne temperature mogu da budu ozbiljni zdravstveni indikatori, kao i da snižena temperatura može da bude jednako opasna, pa čak i opasnija od one povišene, koje se svi pribojavamo.

Povezanost niže temperature i sporijeg metabolizma:

Stalna temperatura koja iznosi ispod 36,5 stepena Celzijusa tokom dana je najčešći pokazatelj usporenog metabolizma. Ako je prate simptomi poput manjka energije, pospanosti, sporije probave, ispucalih noktiju i opadanja kose – ona može da upućuje na usporeni rad štitne žlezde, odnosno hipotireozu. Ova hormonalna bolest je sve češća među ženskom populacijom, a lako se dijagnostifikuje analizom hormona štitnjače i antitela u krvi.

Simptom ozbiljnijih bolesti:

Temperatura tela može da bude u padu i iz drugih razloga, kao što je izloženost hladnom vremenu ili dugotrajno nošenje mokre odeće. Ipak, ako je temperatura niža od 36 stepeni stalno stanje, tada ona može biti simptom mnogih bolesti – infekcije, poremećaja rada bubrega, smanjenja funkcije jetre, šoka, stresa, nesanice, dijabetesa, zloupotrebe alkohola i droge, Adisonove bolesti…

Temperatura se smanjuje kako starimo:

Studije pokazuju da se nakon 60. godine života smanjuje telesna temperatura za oko 0,3 stepena. To je rezultat usporavanja metabolizma, a nižu temperaturu najčešće prati i slabija cirkulacija, kao i hladne ruke i noge. (Espreso.rs/Objektiv.rs/Express.hr)

Previous articleZELENE PAPRIKE SU OTROVNE? Nova terorija kruži našom zemljom, ISTINA JE NEVEROVATNA!
Next articleSTRUČNJACI OTKRIVAJU: Pranje zuba PRE ili POSLE doručka? Večito pitanje, JEDAN tačan odgovor, SPASITE SVOJE ZUBE!