Home Magazin Showbizz DŽEJ JE 10 DANA PRIJE SMRTI IMAO 1 ŽELJU: Oglasio se Hasan...

DŽEJ JE 10 DANA PRIJE SMRTI IMAO 1 ŽELJU: Oglasio se Hasan Dudić: “Htio sam da mu pomognem, ali..”

163
0

DŽEJ JE 10 DANA PRIJE SMRTI IMAO 1 ŽELJU: Oglasio se Hasan Dudić: “Htio sam da mu pomognem, ali..”

Nekoliko dana prije nego što je preminuo, Džej Ramadanovski je imao jednu želju – da dobije nacionalnu penziju. Pokojni pjevač je tada pozvao svog kolegu Hasana Dudića kako bi mu pomogao oko papirologije i uputio ga kome da se obrati.

Ovu informaciju otkrila nam je i Džejova dobra prijateljica Zlata Petrović, koja je u nedavnom intervjuu za Kurir rekla kako su izgledali njegovi posljednji dani. Skrhana bolom, pjevačica nam je ispričala da se desetak dana pred njegovu smrt čula sa Ramadanovskim i da joj je tražio broj telefona njenog bivšeg muža Hasana Dudića.

– Džej me je zvao deset dana pred smrt i pjevao mi. A nismo se mi stalno čuli, ali tako je valjda namješteno. Kao da je pjesmom hteo da se oprosti sa mnom. Nije bilo ni onoga: “Gdje si, Zlato, kako si?” Čim sam se javila, počeo je da pjeva. Poslije nekih pola sata, javila mi se Andrijana i rekla: “Izvini, Zlajka, molim te”, a ja njoj na to kažem: “Ma šta mi se izvinjavaš, on je moja ljubav, moje srce, uživala sam.” Tada su mi tražili broj Hasana Dudića. Dala sam im – rekla nam je tada Zlata.

Mi smo kontaktirali s njenim bivšim suprugom, koji nam je potvrdio ovu informaciju i rekao da mu je Ramadanovski tada otkrio svoju posljednju želju.

– Jeste, Džej me je zvao nedelju dana pred smrt. Bio je raspoložen, ali nije zvučao dobro. Rekao mi je da želi da konkuriše za nacionalnu penziju, a kako sam ja u toj priči, razumijem se u materiju, pitao me je da mu objasnim šta mu treba od papirologije. Kada sam mu objasnio, nastavio je sa potpitanjima, nije znao ni gdje, ni kome treba to da podnese. Obećao sam da ću da se založim za njega, da učinim sve što je u mojoj moći da mu pomognem da ostvari tu želju. Ali nije stigao ni da započne sa tom realizacijom. Eto, to mu je bila posljednja, ali neostvarena želja – rekao je Hasan za Kurir. Na pitanje zašto je baš njega tražio, Dudić nam je otkrio da mu se kolege često obraćaju kada su u pitanju prava umjetnika.

– Ja sam neko ko se bori kako za prava nacionalnih manjina, tako i za prava umjetnika. U tome sam godinama, razumem se u pravne i ostale zavrzlame. Kad god nekome od kolega treba neki savjet o pravima izvođača, kada su u pitanju žalbe, zahtjevi, zovu mene. To je znao i Džej, pa me je zvao – kaže Hasan i dodaje:

– Džej je znao da više ne može da pjeva kao prije, da nastupa, pa je želio da se osigura finansijski, ali i da osigura svoju porodicu. Samo o tome je pričao, ništa drugo nije spominjao osim svojih ćerki i Andrijane, da želi da ih obezbjedi… Nije uspio. Jako mi je žao, bio je duša od čovjeka, ljudina – završava Hasan. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Andrijanom, ali ona nije odgovarala na broj poznat redakciji.

Nakon što je u Beču prije tri godine imao operaciju srčanih zalizaka, a kako je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u Austriji, Džej je dobio i više nego dobru penziju od 1.500 eura. Njegova bivša žena Nada Ramadanovski ispunjava sve zakonske uslove da je naslijedi, a advokatica Nevena M. Marković iz kancelarije Gvozdena Grgura pojasnila nam je detalje.

– Porodična penzija pripada udovici u punom iznosu ako su ispunjeni slejdeći uslovi: brakorazvodna presuda sadrži izreku prema članu 61, stav 3 Zakona o braku, odnosno da je tužilac isključivi ili pretežni krivac za poremećaj braka, zatim ako je brak trajao najmanje 15 godina i ako je udovica u trenutku nastupanja pravosnažnosti brakorazvodne presude napunila 40 godina života. U slučaju da su ova tri uslova ispunjena, udovica ostvaruje pravo na porodičnu penziju u punom iznosu – zaključila je ona. Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: ATA Images

Previous articleDr. Gajić: Do ljeta se vraćamo normalnom životu!
Next articlePOSEBNO OPREZ ZA PUŠAČE: Evo šta znači kada imate BIJELI JEZIK!