Home Region SVI SU ZA UVOĐENJE 1 MERE KOJA DO SADA NIJE BILA NA...

SVI SU ZA UVOĐENJE 1 MERE KOJA DO SADA NIJE BILA NA STOLU: Tiodorović o teškoj odluci koja je pred KRIZNIM ŠTABOM!

262
0

SVI SU ZA UVOĐENJE 1 MERE KOJA DO SADA NIJE BILA NA STOLU: Tiodorović o teškoj odluci koja je pred KRIZNIM ŠTABOM!

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović govorio je za RTS na temu koronavirusa u Srbiji.

Tiodorović kaže da će Krizni štab u petak morati ponovo da razmotri kompletnu epidemiološku situaciju i odluči po pitanju novih mera.

– Optimista sam i nadam se da će mere koje su sada na snazi biti produžene, da neće doći do toga da imamo pogoršanja. Najveća opasnost je što se stvara utisak opuštanja i to nas ponovo može dovesti u neku vanrednu situaciju. Glavna procena u petak biće po pitanju velikih praznika – Božića i Nove godine, pred nama je teška odluka, smatram da situaciju moramo ozbiljno da procenimo poštujući ekonomki deo, ali da pre svega razmišljamo o zdravlju stanovništva – rekao je epidemiolog.

On ističe da članovi Kriznog štaba prate iz sata u sat kretanje novog mutacionog oblika virusa u Velikoj Britaniji i da se svi zalažu za ukidanje letova iz Londona.

– Kad bih samo ja odlučivao bio bi otkazan današnji popodnevni let iz Londona, a i moje kolege su rekle da treba otkazati letove iz Britanije – rekao je Tiodorović ali i istakao da taj virus uopšte ne mora da dođe iz Velike Britanije, već bilo koje zemlje u tranzitu. (Espreso.rs / Republika.rs)

Previous articleIVANI PAJOVIĆ SU LEKARI PRONAŠLI DVA KARCINOMA, I TO USRED KORONE: Najhrabrija žena u Srbiji odlučila je DA SE BORI!
Next articleU KINI OPET NE VALJA, OVAKO JE KRENULA KORONA U VUHANU: Iz Pekinga brzo reagovali!