Home Magazin Zanimljivosti ONA SVAKE SEDMICE KUĆU ČISTI SA SOLJU: KAD SAZNATE ZAŠTO I VI...

ONA SVAKE SEDMICE KUĆU ČISTI SA SOLJU: KAD SAZNATE ZAŠTO I VI ĆETE UČINITI ISTO!

187
0

ONA SVAKE SEDMICE KUĆU ČISTI SA SOLJU: KAD SAZNATE ZAŠTO I VI ĆETE UČINITI ISTO!

Budite sigurni da će ovaj ritual otjerati negativnu energiju iz vašeg doma. Ako ne možete provesti ovaj ritual tjedno, napravite to mjesečno. Čisti i oprani podovi nisu samo najbolji način da se oslobodite prašine i bakterija, već i da stvorite ugodnu i zdravu atmosferu u stanu. Ništa manje nije važna ni energija kuće, koja se također treba periodično odraditi.

Zato se prakticira drevni ritual čišćenja podova sa solju. Sol će učiniti da s poda nestane prašina, ali isto tako će osigurati dobru auru prostorije, pogotovo ako je vrijeme da se u kuću vrati mir, sreća i dobrobit.

Zašto trebate očistiti kuću sa solju?

Pranje podova s dodatkom obične kuhinjske soli za čišćenje stana ili kuženje od akumulirane negativne energije je potrebno kada:

-Djeca često pate od prehlade;
-Stalno vas muči nesanica ili ste uznemireni snovima;
-Sobne biljke loše rastu ili venu;
-Električni uređaji često propadaju;
-Nedavno je neko preminuo u stanu;
-Stalno nema dovoljno novca;
-Stvari iznenada nestaju.

Također je vrijeme da se podovi očiste sa solju kada se porodični odnosi između muža i žene pogoršavaju, djeca se prestaju pokoravati, kućni ljubimci umiru ili odlutaju. Prije nego što počnete ritual čišćenja podova sa solju, iz kuće morate izbaciti smeće i sve nepotrebne stvari koje guše prostor. Smatra se da stvari koje se dugo ne koriste, privlače negativnu energiju. To sprječava ulazak sreće i prosperiteta u kuću. Dakle, krajnje je vrijeme da se oslobodite stare garderobe, obuće, polomljenih stvari, rasparenih čarapa, itd.

Operite zavjese i prozore – to će vam pomoći da na novi način sagledate život i vidite što pored vas prolazi nezapaženo.

Očistite peć i uvijek je držite uredno, jer ona predstavlja bogatstvo u kući.

Čistite uvijek s pozitivnim stavom, zamišljajući da sa smećem i prljavštinom iz kuće izbacujete i bolest, siromaštvo i nevolje.

Pravila čišćenja kuće sa solju:

U kantu od ulijte 10 litara vode i 1 supenu kašikicu obične kuhinjske soli. Zatim otvorite prozore, jer to će omogućiti zamjenu energije: loša izlazi, dobra energija ulazi. Krpu smočite pa dobro iscijedite u kanti s vodom i soli pa zatim prebrišite pažljivo sve površine kao što su: police, stolovi, električni uređaji, brave, vrata, itd.

Kantu s vodom i soli prolijte po kući pa podove dobro prebrišite. Ako imate staze i tepih, pospite ih sa soli, pustite da odstoji sve to oko pola sata pa usisajte. Voda koja ostane u kanti mora se proliti u kanalizaciju ili na zemlju daleko od kuće, piše Stil.kurirs.rs. Sol koju koristite za čišćenje kupite posebno za tu namjenu i nikad je nemojte koristiti za soljenje hrane.

Nakon čišćenja svu odjeću sa sebe skinite, operite i vi se istuširajte. Budite sigurni da će ovaj ritual otjerati negativnu energiju iz vašeg doma. Ako ne možete provesti ovaj ritual sedmično, napravite to mjesečno. U vodu možete dodati i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. hayat.ba

Previous articleSpavao sa NAJBOLJOM DRUGARICOM SVOJE DEVOJKE, pokajao se, a onda mu se dogodilo ono što NIJE NI SANJAO!
Next articleRASPLAKAO NAŠE LJUDE KOJI ŽIVE U USA: Haris Koljenović izdao svoju prvu pjesmu ‘U Americi sada živim,radim mnogo noću često, ali snove imam druge sada sanjam rodno mjesto’! (VIDEO)