Home Region OD PONOĆI NA SNAGU STUPAJU NAJSTROŽIJE MJERE U HRVATSKOJ: Evo kako će...

OD PONOĆI NA SNAGU STUPAJU NAJSTROŽIJE MJERE U HRVATSKOJ: Evo kako će sve izgledati!

151
0

OD PONOĆI NA SNAGU STUPAJU NAJSTROŽIJE MJERE U HRVATSKOJ: Evo kako će sve izgledati!

Na punktovima će biti policajci temeljne, prometne i interventne policije, izvijestili su iz PUZ-

Ovih dana tema o kojoj svi raspravljaju su propusnice. Građani imaju brojna pitanja o međužupanijskom putovanju. Policija će kontrolirati sve putnike koji pokušavaju napustiti Zagreb, a jedan od punktova bit će naplatna postaja Lučko, javlja RTL.

– Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Shodno tome i večeras u ponoć stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme, kazao je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

Ipak, valja napomenuti da Stožer nije zabranio napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta, nego napuštanje županije u kojoj se to mjesto nalazi.

U ponoć će za područje PU zagrebačke biti uspostavljeno 16 nadzornih policijskih punktova. U slučaju osoba koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju, prema Rašićevim riječima, moraju se obratiti županijskom stožeru gdje imaju prebivalište.

Prema odluci Stožera, Grad Zagreb i Zagrebačka županija su definirane kao jedna administrativna jedinica. Na punktovima će biti policajci temeljne, prometne i interventne policije.

– Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao, poručio je Rašić.

Autobusi se također kontroliraju, kao i osobna vozila. Rašić kaže kako oni koji nemaju propusnicu će se morati vratiti u svoje mjesto prebivališta. Policija se organizirala i po pitanju željezničkih kolodvora.

– Nadzirat će se ne samo željeznički promet nego i zračni i to prije svega kroz redovnu službu. Bit će pojačana prisutnost policijskih službenika na željezničkim kolodvorima, na željezničkim stanicama, a i u zoni zračne luke, rekao je Rašić.

Rašić pojašnjava kako će policija ocijeniti svaku situaciju. Tvrdi da će policija imati razumijevanja u izvanrednim situacijama poput primjerice hitne situacije s vožnjom trudnice. novi.ba

Previous article(VIDEO 18+) “Vide ti se ga*ice, suknjica ti kratka”. Tijana eM pokazala previše ispod kratke suknjice…
Next articleMajka je pitala sina smeta li mu što je supruga neuredna – pogledajte šta joj je odgovorio!