Home Region NA MLAĐIMA SVIJET OSTAJE: MLADIĆ UZGAJA BIKOVE, JANJAD, NEĆE DA MU ZARASTE...

NA MLAĐIMA SVIJET OSTAJE: MLADIĆ UZGAJA BIKOVE, JANJAD, NEĆE DA MU ZARASTE DJEDOVINA…

153
0

NA MLAĐIMA SVIJET OSTAJE: MLADIĆ UZGAJA BIKOVE, JANJAD, NEĆE DA MU ZARASTE DJEDOVINA…

Benjamin Vuković, dvadesetogodišnjak je koji je umjesto da kao većina svojih vršnjaka ode van BiH u potrazi za “boljim životom” odlučio je da ostane u svom selu i da radi ono što najviše voli u selu nadomak Jajca.

Vuković je završio Srednju strukovnu školu, smjer Bravar, a pored posla za koji se školovao, odlučio je da se počne baviti uzgojem stoke, ima nekoliko bikova, janjad te druge domaće životinje.

-Rođen sam na selu i otkako znam za sebe, ja rastao sa životinjama, tako da se stvorila ljubav prema njima. Ja njima dajem ljubav, oni meni uzvraćaju. To je počelo kao neka vrsta hobija i ušlo mi je u krv i sada teško da bih mogao bez toga. Čudi me što mladi bježe sa sela, mnogo je kuća ovdje, ali svi odoše u grad, pod kiriju, ja to ne bih nikada – priča Vuković za Faktor.

Novac od prodate stoke ulaže u mašine koje mu olakšavaju u poslu kojim se bavi.

-Prodao sam bika koji je bio malo nemiran i kupio traktor. Neko mojih godina bi uzeo noviji auto, ali ja sam želio da imam korisnu mašinu i zato sam novac uložio u traktor. A volim sa životinjama provest sat nego u nekoj kafani – kaže.

Kaže da radi u firmi u kojoj je radio i praksu te da je veoma zadovoljan jer se za to i školovao.

-Svako ko hoće raditi, može se naći posla, a važno je i odabrati školu koju volite i posao koji volite. Svako ima svoju nafaku i može se zaraditi za komad hljeba. Ja ne planiram ići iz Bosne, niti ostaviti svoje roditelje čija mi je podrška najznačajnija – kaže sagovornik.

Kaže da voli svoj zavičaj gdje planira da živi i ubuduće.

-Neću dati da mi zaraste zemlja i da krš osvoji moju djedovinu. Ta zemlja je plodna i obradiva te mi daje hranu za stoku. Ima posla i najzahtjevnije je kada se sakuplja zimnica za stoku, a preostalih 10 mjeseci uživa se u onom što se voli – navodi te ističe kako je i član lovačkog društva, te da uživa u svakom trenutku u prirodi. hayat.ba

Previous articleAMERIČKI MILIJARDER BILL GATES KONAČNO IMA LIJEPE VIJESTI!
Next articleTEK SADA JE SVE POZNATO, OVO SU POSLEDNJE INFORMACIJE O DODIKOVOM STANJU: Vrlo je izvesno!