Home Region Muž i žena preminuli isti dan od posljedica koronavirusa…

Muž i žena preminuli isti dan od posljedica koronavirusa…

94
0

Muž i žena preminuli isti dan od posljedica koronavirusa…

Na Novom groblju u Prnjavoru, od ponedeljka 21. decembra, počivaju supružnici Vlado (78) i Anđelka (76) Preradović. Umrli su istog dana, poslije 50 godina braka i zajedničkog života, u razmaku od tri sata. To stoji u zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji, dok njihovi najbliži srodnici vjeruju da su ih „dijelile minute“.

Preradoviće, koji su važili kao jedan od simbola zajedništva i idlične ljubavi, zauvek je, tek, rastavila bolest-pošast, pod kojom kleca gotovo cijela planeta. Rastavljene u dvije zdravstvene ustanove u Banjaluci, oboje ih je pokosio korona virus. Zabilježeno je da je, 20. decembra, prva preminula Anđelka, tri sata iza ponoći. Tri sata kasnije, 6. ujutro, u dokumentaciji UKC RS stoji da je podlegao i Vlado.

Tu s godinama raslu ljubav i vezanost dodatno su samo rasplamsali penzionerski dani, koje su, istovremeno čuvajući se i bježeći od korone, provodili na obroncima Ljubića, na imanju u Donjim Vijačanima. I tu je, kako je posebno isticao, Vladi desna ruka bila nerazdvojna saputnica Anđa, u proizvodnji meda iz 100 košnica.

Sinovi Dragan i Radovan, kažu, za Novosti, da se jedino pouzdano zna da je majka Anđelka u tri sata stavljena na aparate i da se ne zna koliko je još tačno bila živa do šest časova kada je Vlado preminuo.

-Mi, njihova djeca, kao svjedoci njihove bezgranične vezanosti i ljubavi, vjerujemo da su i u tim posljednjim trenucima jedno bez drugog bili svega nekoliko minuta. Uvjerni smo da je, kojim slučajem, jedno od njih čulo da je umrlo ono drugo, da bi istog trenutka i njegovo srce stalo. Ništa nije slučajno. Očito je da su osetili da im se kraj bliži i da su tako otišli sa ovog svijeta – rekli su Dragan i Radovan.

Uz sinove i snaje, iz njih je ostalo šestoro unučadi, kao i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji. (Blic.rs)

Previous articleKućni test: Ispijanje jutarnje kafe može pomoći da saznate imate li covid…
Next articleJELENA I DIVNA SU 90-TIH ŽIVJELE OD PLATE OD 2 MARKE: A onda im je ova pjevačica POSUDILA PARE, Karleuša joj je i danas zahvalna…