Ruski recept za bolesna pluća koji provjereno pomaže!

Zdravlje

Ruski recept za bolesna pluća koji provjereno pomaže!

Ukoliko imate problem sa čestim respiratornim infekcijama, imate astmu, bronhitis ili upalu pluća, obloga od kupusa i meda svakako će pomoći u liječenju. U vrijeme pandemije, mnogi su se sjetili ovog starog ruskog lijeka koje su primijenjivale i naše bake, a za koji mnogi tvrde da je djelotvoran. Iako ne može da zamijeni liječenje propisanom terapijom lijekovima, otkloniće tegobe sa suvim kašljem i bolovima i pomoći bržem ozdravljenju.

Ovaj oblog ublažiće nadražajni suvi kašaj i pomoći kod izbacivanja šlajma.

Potrebno vam je:

-dva lista svježeg kupusa
-med
-ključala voda
-plastična kesa ( uska pamučna majica)
-peškir ili šal

Šta da radite:

Odvojite dva ili tri lista sa spoljne strane zelenog kupusa, dovoljno velika da pokriju vaše grudi (i leđa ako je kašalj zaista jak). Listove u posudi prelijte ključalom vodom i pustite da se zagreju nekoliko minuta.

Izvadite listove, posušite ih i namažite medom. Stavite na gole grudi i leđa pokrijte ih ili obmotajte plastičnom kesom (ili plastificiranom folijom) ili još bolje obucite usku majicu, a zatim ponov obmotajte peškirom ili šalom kako biste zadržali toplotu tijela.

Oblog je najbolje da stavljate pred spavanje i držite do jutra. Uklonite listove kupusa sa grudi i očistite kožu. Ponovite ovaj tretman sa svežim listovima i medom, tri do sedam noći zaredom, u zavisnosti od jačine kašlja.

Savjet:

Osim ovih obloga, da biste izbacili šlajm iz pluća, neophodno je da pijete puno vode, jedete hran kao što su bijeli luk, crni luk, đumbir, špargle, kupusasto povrće (kupus, karfiol, brokoli, rotkvica, kelj, zelenilo, bok choi, repa, rukola), kurkuma. Izbjegavajte ,hranu kao što su slatkiši, pržena hrana, testenine, konzerviranu hranu, alkohol, odnosno namirnice koje izazivaju upale i otežavaju oporavak. (eklinika.rs)