Home Region OVO VIŠE NE SME DA SE DELI PO DRUŠTVENIM MREŽAMA: Bićete OZNAČENI...

OVO VIŠE NE SME DA SE DELI PO DRUŠTVENIM MREŽAMA: Bićete OZNAČENI ako to uradite!

145
0

OVO VIŠE NE SME DA SE DELI PO DRUŠTVENIM MREŽAMA: Bićete OZNAČENI ako to uradite!

Društvena mreža Twitter pridružila se ratu protiv dezinfomacija o vakcinaciji protiv koronavirusa, i od danas će početi da briše najštetnije dezinfomacije o vakcinaciji i vakcini, a najavila je i da će tvitovi koji sadrže nepouzdane informacije biti posebno označeni.

Twiter je saopštio da se nova pravila uvode “pošto u svetlu globalne pandemije, dezinformacije o vakcini predstavljaju značajnu i rastuću opasnost za javno zdravlje”.

“Usredsređeni smo na neutralisanje obmanjujućih informacija koje potencijalno mogu da nanesu najozbiljniju štetu zdravlju i dobrobiti ljudi. Imamo važnu ulogu kao mesto gde ljudi u dobroj veri raspravljaju i diskutuju o ključnim zdravstvenim pitanjima”, naveo je Twitter u saopštenju.

Najnovijim proširenim pravilima u borbi protiv dezinformacija, Twitter sledi primer platformi kao što su Facebook i YouTube, koje su već ranije donele slične odluke, preneo je portal Euraktiv Srbija. Facebook već sprovodi politiku uklanjanja poruka sa lažnim informacijama o koronavirusu koje mogu da nanesu “neizbežnu fizičku štetu”.

Ranije ovog meseca je tu politiku proširio na objave sa tvrdnjama o vakcini koje su stručnjaci nedvosmisleno pobili, kao što su teorije zavere, poput one o mikročipovima, ili pogrešne tvrdnje o bezbednosti efikasnosti, sastojcima ili nuspojavama vakcine. YouTube je sa ovim krenuo još ranije, pa tako od oktobra briše i blokira dezinformacije o tada još potencijalnim vakcinama. (Espreso.rs/Beta)

Previous articleOPREZ, NE JEDITE KISELI KUPUS AKO BOLUJETE OD OVE BOLESTI: Važno je da znate!
Next articleZBOG GRU*I JE IMALA ZDRAVSTVENIH PROBLEMA, A SADA IH S PONOSOM POKAZUJE! Jana objavila fotku s bazena, komentari samo PRŠTE!